Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

O bătrână DEPENDENTĂ DE MORFINĂ, condamnată la închisoare pentru trafic de influență


   O bătrână de 72 de ani, care în 1997 a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, a obținut la Tribunalulul Vrancea, ieri, amânarea executării pedepsei deoarece este foarte bolnavă și dependentă de morfină. În urmă cu 16 ani, femeia a încercat să pună o vorbă bună pentru o cunoștință, ca aceasta să fie angajată într-un spital din județ. Pentru că a încercat să dea unui medic o găină și o mie de lei, femeia a fost acuzată de trafic de influență, fiind ulterior condamnată la 4 ani de închisoare. 
   Dat fiind că suferă de mai multe boli, ea prezetând instanței de judecată 15 diagnostice parafate de medici specialiști, boli care nu pot fi tratate în sistemul penitenciar, și având în vedere că este dependentă de morfină, bătrâna nu a fost încarcerată până la această dată. 
   Ieri, în fața judecătorului, ea a izbucnit în lacrimi. A susținut că din cauza sa, mai mulți membri ai familiei s-au îmbolnăvit, cel mai grav fiica sa, care a fost diagnosticată cu cancer. „Admite cererea. Constată că petenta T. J. este în imposibilitate de a executa pedeapsa de 4 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr. 51/1997 pronunțată de Tribunalul Vrancea , rămasă definitivă prin decizia penală nr. 94/17.04.1997 a Curții de Apel Galați. Menține măsura amânării executării pedepsei de 4 ani închisoare dispusă prin sentința penală nr. 397/23.10.2006 a Tribunalului Vrancea. Stabilește termen pentru verificare la data de 10 decembrie 2014”, se arată în hotărârea pronunțată ieri, de un complet de judecată de la Tribunalul Vrancea. 
Procurorul o vrea în pușcărie 
   În sala de judecată, avocatul a susținut că femeia se află în imposibilitatea executării a pedepsei, suferind de 15 afecțiuni. De partea cealaltă, procurorul a pledat pentru încarcerarea femeii.  
   Avocatul a încercat să aducă în atenția instanței de judecată drama unei familii. Acesta a spus că femeia a fost condamnată deoarece a încercat să ofere „o găină și o mie de lei unui medic”, iar în cele din urmă cunoștința sa nici nu a primit postul. Femeia a obținut în toți acești ani amânarea executării pedepsei pentru că este bolnavă. „Sunt o familie fericită. Lipsea numai clienta mea să fie încarcerată. Zilele trecute s-a discutat în Parlamentul României o serie de legi prin care urma să dea drumul din închisoare mai multor infractori. Hai să dăm afară pe aceștia și să o încarcerăm pe această femeie! Legea este interpretabilă, dar în interpretarea ei hai să punem și puțin umanism”, a susținut avocatul în fața instanței de judecată.
   De cealaltă parte, procurorul a susținut că femeia a obținut destule amânări, că metastaza despre care a vorbit petenta nu a fost confirmată de medici și că după ce a fost condamnată definitiv, trebuie să suporte consecințele. 
   A venit apoi rândul femeii de 72 de ani să vorbească, având dreptul la ultimul cuvânt. A reușit să spună doar câteva cuvinte, despre faptul că nu ar rezista în închisoare, după care a izbucnit în lacrimi. „I-am distrus pe toți. Nu am nimic, nu dorm! Am vrut să fac multe…”, a spus femeia. 
După deliberări, instanța a amânat executarea pedepsei cu închisoarea până anul viitor, în decembrie. Printre diagnosticele prezentate de femeie în cererea de amânare a executării pedepsei se numără Alzhaimer, ciroză hepatică și metastaze osoase. De asemenea, are recomandarea medicilor de a urma tratament cu morfină injectabilă, care i-au indicat să evite supărările, stresul și discuțiile în contradictoriu. 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?