Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Decebal Negoiţă vă invită la Focşani UP Ride, acţiune dedicată copiilor cu Sindrom Down


   Asociația ABC Down, al cărui președinte este focșăneanul Decebal Negoiță, fost concurent la emisiunea „Dansez pentru tine”, vă invită astăzi la o caravană pe biciclete, intitulată Focșani UP Ride. „Prin această acțiune dorim să creem un Finish Line proiectului Europe UP Ride, un eveniment pe bicicletă inițiat de Răzvan Isac și susținut de Credit Europe Bank. Răzvan a plecat pe bicicletă din Amsterdam (Olanda) și a ajuns la București după 25 zile (pe 14 august), realizând 4000 km și traversând 10 țări, cu o medie de 166 km pe zi. El a traversat Europa pentru a genera sprijin și fonduri pentru Asociația ABC Down, care și-a propus să dezvolte activități destinate îngrijirii și integrării copiilor afectați de Sindromul Down”, transmite Decebal Negoiță, președintele Asociației ABC Down.
   Astăzi, Răzvan Isac este invitat la Focșani de Asociația ABC Down, drept mulțumire pentru efortul lui, pentru a-i cunoaște pe câțiva dintre micuții pentru care a străbătut atâția kilometri.
   Practic, acest eveniment, care va dura maxim 30 – 45 de minute, va consta într-un tur al orașului parcurs de o caravană formată din bikeri (clubul Ciclism Vrancea – Velo Power) și nu numai, iubitori ai acestui sport, solidari și susținători ai copiilor cu Sindrom Down. Plecarea se va face la orele 18.30 de la Benzinăria MOL (intrarea în oraș dinspre București), destinația finală fiind Piața Unirii, unde micuții, împreună cu familiile acestora îi vor aștepta. Ora estimativă de sosire a caravanei în Piața Unirii este ora 19.00. Traseul va fi Benzinăria Mol – Bulevardul București – Bulevardul Unirii (până la intersecția cu Federalcoop) – Strada Mr. Gh. Pastia – Strada Cuza Vodă (până la sens giratoriu Teatru) – Strada Republicii (până la sens giratoriu Ceas Rău)- Bulevardul Unirii – Piața Unirii – intrarea din șosea. Întâlnirea va avea loc în fața Prefecturii.
   Acțiunea de azi va avea ca scop și informarea, conștientizarea și sensibilizarea comunității locale privind problematica copiilor și tinerilor cu Sindrom Down. Orice focșănean, biker sau nu, se poate alătura caravanei. La linia de sosire, campionul Asociației ABC Down, Răzvan Isac, împreună cu ceilalți bikeri, vor preda „ștafeta” și vor înmâna diplome și medalii micuților afectați de Sindrom Down.
   Asociația ABC Down, înființată în luna mai a acestui an, are ca scop principal promovarea, protejarea și reprezentarea drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor diagnosticate cu Sindromul Down, pentru o mai bună adaptare și integrare socială cât și creșterea nivelului de independență în rezolvarea sarcinilor vieții cotidiene. La momentul de față este singura asociație din Vrancea care încearcă să formeze un grup suport al familiilor care au în creștere copii cu această afecțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?