Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Arest prelungit pentru gălăţenii care au dat spargeri în Vrancea


   Cei patru gălățeni acuzați că au dat spargere după spargere în Vrancea vor rămâne în arest. După ce procurorii au solicitat prelungirea măsurii preventive în cazul lor și judecătorii au admis propunerea, perioada arestului fiind prelungită cu încă 30 de zile, pentru  Florin Suru, de 22 de ani, Sorin Savu, de 25 de ani, ambii din comuna Munteni, județul Galați, Ionuț Dan Suru, de 21 de ani, și Nistor Cantaragiu, de 25 de ani, ambii din Tecuci. Băieții au atacat cu recurs la Tribunalul Vrancea soluția pronunțată de magistrații Judecătoriei Focșani dar judecătorii au decis respingerea recursurilor.
   Reamintim că în mai puțin de două săptămâni, învinuiții au creat o pagubă totală de circa 60 de mii de lei. Potrivit anchetatorilor, gălățenii au ales să prădeze casele unor persoane cunoscute din județul Vrancea, cum ar fi locuința directorului SA ENET SA, Manole Merchea, dar și pe cea a primarului de la Garoafa, Gheorghe Maghiaru. În comuna Garoafa, băieții au mai trecut și prin alte imobile, de unde și-ar fi umplut tolbele cu diferite bunuri. Anchetatorii spun că a fost recuperat aproximativ 30% din prejudiciul de peste 60.000 lei pe care cei patru l-au creat în mai puțin de două săptămâni. Atât edilul din Garoafa cât și directorul ENET se aflau în locuințe atunci când hoții au operat.
   În casa primarului din Garaofa, hoții au intrat pe un geam care era rabatat, au deschis ușa prin interior și au început să cotrobăie prin locuință. Au fost atât de silențioși, încât niciun membru al familiei nu a auzit nimic. În aceeași noapte, hoții au mai spart o casă situată lângă cea a edilului, din care au furat scule electrice și vin. De asemenea, i-au mai furat și 4.000 lei unei alte persoane, din Bizighești. Dintr-o altă casă din Garoafa au sustras un laptop, iar într-o altă locuință au fost surprinși de proprietar. În locuința directorului ENET, inculpații au intrat chiar și în camera în care acesta dormea, sustrăgându-i bani și un telefon mobil, prejudiciul creat fiind de aproximativ 6.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?