Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

IGPR: 10 mandate europene de arestare aplicate în ultima săptămână


   Polițiștii români au depistat, în ultima săptămână, 111 persoane și 42 de obiecte semnalate în Sistemul Informatic Schengen (SIS). Potrivit unui comunicat de presă al IGPR transmis duminică AGERPRES, polițiștii români, în colaborare cu parteneri din state membre Schengen, au pus în aplicare, în perioada 10-16 august, 10 mandate europene de arestare, au identificat trei persoane dispărute și au depistat 41 de persoane căutate pentru a participa la o procedură judiciară.
   Autoritățile au localizat, pe teritoriul țării noastre, 81 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS și au identificat 35 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale. Partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 30 de persoane căutate de autoritățile române, dintre care 15 erau urmărite de Poliția Română în baza unui mandat european de arestare, iar cinci erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.
   Patru autovehicule, semnalate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre, precum și trei documente emise de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?