Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Dependenţi de banii publici


   Sportul din județele Moldovei este dependent de banii publici. Într-o ierarhie a sumelor alocate de primării pentru sport, Vrancea se află printre ultimele locuri. Cu excepția Vasluiului, unde atât fotbalul cât și handbalul rezistă prin sponsori, în celelalte orașe reședință de județ primăriile sunt principalii finanțatori. În 2013 cei mai mulți bani publici primește sportul băcăuan. Este vorba despre 100 de miliarde de lei vechi. Jumătate din această sumă este direcționată către echipa de handbal, iar 12 miliarde către echipa de fotbal, care a promovat recent în Liga a II-a. 
   La Iași, sportul beneficiază de 70 de miliarde, peste 50% din sumă fiind destinată fotbalului. Banii provin de la Fundația Sportului Ieșean, structură care cuprinde Consiliul Local, Consiliul Județean, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” și Universitatea de Åžtiințe Agricole și Medicină Veterinară. Primăria Municipiului Galați dă anual câte un milion de euro la sport, iar mai bine de jumătate din bani se duc la fotbal. 
Sportul sucevean are promise 33 de miliarde, 27 de la Consiliul Local și 6 de la Consiliul Județean. Mai slab finanțate din bani publici sunt asociațiile și cluburile sportive din Neamț – 18,5 miliarde, Vrancea – 16,6 miliarde și Botoșani – 13,5 miliarde.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?