Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

A refuzat recoltarea de probe biologice pentru că leșină la vederea acului de seringă


        Un bărbat din Popești a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis și refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Audiat fiind, bărbatul le-a spus procurorilor că nu a vrut să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, deoarece îi este frică de ac, la vederea căruia leșină.  
       Titi Gheorghe C., de 24 de ani, a fost oprit în trafic pe data de 13 aprilie, pe raza comunei Cotești. Polițiștii i-au făcut șoferului semnalul regulamentar de oprire, după ce au observat că mașina avea defecțiuni la sistemul de iluminare. Tânărul nu a vrut să oporească, continuându-și deplasarea. În goana sa nebună prin comună și băut fiind, el a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a oprit într-un șanț. 
Ajunși la locul accidentului, polițiștii i-au cerut permisul, dar el nu a avut ce să le arate pentru că nu are așa ceva. În plus, șoferul mirosea a alcool, motiv pentru care oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, rezultatul la testarea cu alcooltestul a fost de 0,91 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Văzând că este băut, polițiștii au vrut să-l ducă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Șoferul nici nu a vrut să audă de așa ceva și a refuzat categoric deplasarea la o unitate medicală. În fața procurorilor, el a recunoscut fapta și a susținut că nu a acceptat recoltarea probelor de sânge deoarece îi este frică de ac, la vederea căruia leșină. 
 Un alt șofer trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani este Ionel B., 35 de ani, din Nistorești. Potrivit rechizitoriului, el a fost oprit în trafic pe data de 16 septembrie 2012, pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul nu avea permis de conducere. Bărbatul nu a putut fi audiat, deoarece în luna noiembrie a anului trecut a plecat din țară. 
 Procurorii l-au trimis în judecată și pe Vasile B., de 36 de ani, din Popești. Potrivit rechizitoriului, pe data de 7 martie, el a condus un ATV neînregistrat, cu număr fals de înregistrare. De asemenea, el nu avea permis de conducere. Audiat fiind, bărbatul a recunoscut fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?