Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Un singur premiu pentru elevii vrânceni, la concursul InfoEducaţie de la Gălăciuc


   Elevii vrânceni au obținut un singur premiu în cadrul celei de-a XX-a ediții a Concursului Național Interdisciplinar „InfoEducație”. Este vorba de o mențiune la secțiunea soft educațional, care a fost acordată elevilor Andrei Cristian Diaconu și George Daniel Ghibirdic, ambii de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu. Ei a participat la concursul „InfoEducație” cu lucrarea „Mișcări mecanice”. Locul I la această secțiune a fost câștigat de Adrian Pop, elev la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, cu lucrarea „Castele – de la începuturi până la decădere”. 
   La secțiunea web, au fost declarați câștigători elevii de la Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil” din Iași, cu lucrarea „LIIS.ro”. La secțiunea multimedia, premiul I a fost acordat echipajului de la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din București, cu lucrarea „Adolescența ProMotion”. Lucrarea „Teenosaurus” prezentată de un grup de elevi ai Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani s-a situat pe ultimul loc la această secțiune, cu un total de 52,8 puncte. 
   La secțiunea roboți, județul nostru nu a avut înscrisă în concurs nicio echipă. Premiul I a revenit elevului Vlad Petrescu, de la Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc” din București, cu lucrarea „Xtion Arm”. De asemenea, nici la Soft Utilitar județul nostru nu s-a înscris cu nicio echipă, iar premiul I a fost obținut de Petru Cătălin Dimitriu, de la Colegiul Național „Vasile Alexandri” din Galați, cu lucrarea „Soft conversational”. 
Secretarul de stat Cristian Cosmin i-a încurajat pe elevi să rămână în țară
 
   Printre numeroșii oaspeți care au onorat cu prezența competiția s-a numărat și ministrul secretar de stat în cadrul Ministerulului Tineretului și Sportului, Cristian Cosmin. Acesta a promis, la Gălăciuc, că ministerul pe care îl reprezintă va investi în modernizarea taberei și va face toate demersurile pentru a sprijini proiecte pentru tinerii antreprenori. „Îmi doream să vin aici, am auzit doar lucruri bune, iar avantajul vostru este că vă alegeți o profesie care este cea mai dorită și apreciată la ora actuală nu doar în România, ci și la nivel mondial. Vă felicit pentru alegerea făcută, dar în același timp vreau să vă îndemn să încercați să rămâneți în România. Åžtiu că nu este un lucru simplu (…), dar vă spun că în mod sigur programele și proiectele pe care le avem la Guvern vor face ca mediul antreprenorial să crească suficient de mult  pentru a vă putea stimula să rămâneți”, a spus Cosmin Cristian. 
   În mijlocul elevilor a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel-Mare, care i-a salutat pe cei prezenți și din partea  președintelui Marian Oprișan. „Văzând acum ce faceți, sunteți elita la nivelul dumneavoastră de vârstă. Sunt mândru că țara noastră are un viitor pe care dumneavoastră îl veți duce pe mai departe și îl veți crea așa cum credem noi că ar trebui să fie. Vă transmit salutul meu personal, al conducerii județului Vrancea și al lui Marian Oprișan, care regretă că nu este acum aici”, a spus Cel-Mare. 
   Premiile oferite în acest an au constat în bani și produse IT, fiind acordate de Ministerul Educației Naționale, precum și de sponsori, respectiv Google, TotalSoft, Viva Credit, Mozzila, Cisco Systems, Hostway, Omnilogic, Intuitext, Bitdefender, SDC, Oracle Education Fundation, Leonte & Co., Orahge, Universitatea Politehnică București, Uniunea profesorilor de informatică din România. Google a oferit la ediția de anul acesta premii în valoare de 15.000 lei, TotalSoft a oferit premii de 1000 euro, Viva Credit a venit în sprijinul organizatorilor cu premii în valoare de 500 euro, iar Cisco Systems a oferit premii în valoare de 5000 lei. 
   Cea de-a XX-a ediție a Concursului interdisciplinar „InfoEducație” a fost organizată de Ministerul Educației Naționale, care a acordat suma de 21.176 lei, Ministerul Tineretului și Sportului care a oferit 76.680 lei, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea, Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, Åžcoala Gimnazială „Ion Diaconu” din Tulnici, Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Concursul l-a avut ca președinte de juriu pe profesorul universitar Corneliu Sabin Buraga. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?