Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Munca inspectorilor şcolari, pusă „sub lupă“


   Ieri a fost ultima zi în care inspectorii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea și-au putut depune fișele de autoevaluare a activității prestate în anul școlar 2012 – 2013. Această fișă trebuie însoțită de un raport argumentativ, pe opt domenii. Astfel, ei au trebuit să prezinte curriculum-ul inspectorului școlar, activitatea de formare și dezvoltare profesională, de comunicare – colaborare, activități educative și extracuriculare, de apreciere a conduitei și personalității din perspectiva funcției de inspector școlar. De asemenea, trebuiau să prezinte și activități în afara fișei postului, dar în domeniul educației.
   Către finalul lunii august, o echipă coordonată de inspectorul școlar Radu Emil va analiza dosarele inspectorilor școlari și va acorda calificativele. Calificativul foarte bine se acordă celor care obțin între 86 și 100 de punte, calificativul bine va reveni celor cu 71 până la 85 de puncte, calificativul satisfăcător se va acorda celor cu 56 până la 70 de puncte, iar calificativul nesatisfăcător se acordă celor cu mai puțin de 50 de puncte. Inspectorii școlari scapă însă de interviuri.
   Nu același lucru se poate spune despre directorii unităților de învățământ. Ei și-au depus deja dosarele, acestea sunt în analiză, iar în perioada imediat următoare vor fi programați la interviuri, care sunt obligatorii. Din experiența anilor trecuți, toți directorii și inspectorii obțin calificativul „Foarte bine”, ceea ce înseamnă că, potrivit documentelor,  activitatea lor a fost ireproșabilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?