Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Depunere de proiecte în domeniul protecției persoanelor cu handicap


   Organizațiile nonguvernamentale din județul nostru, cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu handicap, pot depune până pe 12 august a.c., ora 12.00, propuneri de proiecte la sediul Ministerului Muncii, în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă. Suma alocată pentru selecția publică de proiecte în domeniul protecției persoanelor cu handicap este în valoare de 5.101.000 lei. Documentația pentru elaborarea și prezentarea propunerii de proiect pentru  selecția publică de proiecte în domeniul protecției persoanelor cu handicap poate fi descărcată de la adresa www.anph.ro, secțiunea Finanțări, sub-secțiunea Programe finanțate de MMFPS-DPPH și de la adresa www.mmuncii.ro. Adresa la care trebuie depuse propunerile de proiect este: Calea Victoriei nr. 194, sectorul 1, București, cod poștal 010097. 
   Criteriile care sunt utilizate pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă sunt descrise în Documentația pentru elaborarea și prezentarea propunerii de proiect pentru selecția publică de proiecte în domeniul protecției persoanelor cu handicap. Astfel, contează relevanța proiectului, bugetul și raportul cost-eficiență, capacitatea de management și financiară, metodologia, sustenabilitatea și impactul.
   Scopul proiectelor depuse de organizațiile neguvernamentale trebuie să constea în asigurarea serviciilor de sprijin familial sau în participarea activă și accesul la serviciile sociale pentru persoanele adulte cu handicap. 
   Ministerul Muncii finanțează proiecte care corespund mai multor obiective specifice. Astfel, pot fi înființate servicii sociale de tip centre de zi sau locuințe protejate, corespunzătoare nevoilor individuale ale persoanelor cu handicap. În funcție de nevoile generale și individuale ale beneficiarilor, principalele activități desfășurate în aceste servicii pot fi: Pregătire pentru viață independentă: activități de informare, consiliere pentru adaptarea locuinței, formarea, dezvoltarea și consolidarea deprinderilor de viață independentă, igienă personală, autoservire și autogospodărire, consiliere juridică, asistență socială; Activități de recuperare și reabilitare: psihoterapie; consiliere psihologică; terapii de recuperare neuromotorie – kinetoterapie, terapie prin masaj, fizioterapie; terapii ocupaționale – artterapie, meloterapie, terapie prin muncă-ergoterapie; terapia tulburărilor de limbaj; Sprijin în vederea desfășurării unei activități ocupaționale/angajării: evaluare și consiliere vocațională, sprijin pentru angajare, formare, orientare și integrare în muncă.
   Principalele activități menționate pot fi completate și cu activități de socializare: activități recreative și de petrecerea timpului liber: excursii, sport, vizionarea de filme și/sau spectacole, aniversări ale zilelor de naștere, sărbători religioase etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?