Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trei angajaţi ai DSP vor deveni şomeri


   Trei angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea vor fi disponibilizați. Încă nu se știe care vor fi aceștia, dar reprezentanții instituției spun că până la finele acestei luni se vor stabili numele celor trei angajați care vor rămâne fără locuri de muncă. În prezent, DSP are în organigramă 78 de posturi, dintre care 66 sunt ocupate. 
   Ministerul Sănătății (MS) a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern prin care la nivelul direcțiilor de sănătate publică se va reduce numărul total al posturilor ocupate cu 4%. „Ministerul Sănătății se reorganizează și se restructurează la nivelul direcțiilor de sănătate publică prin modificarea structurii și a numărului de personal. Procentul de 4% se aplică la un număr de 3.865 posturi ocupate de la direcțiile de sănătate publică și 238 de posturi ocupate de la Ministerul Sănătății, deci un total de 4.103 posturi. Astfel, vor fi reduse 164 de posturi, respectiv vor fi disponibilizați 164 de salariați”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului. 
   Conform reprezentanților MS, în urma aplicării acestei măsuri va rezulta o economie de 356.864 lei, care „va fi folosită la asigurarea fondurilor necesare pentru programele de sănătate”. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică până pe 22 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?