Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Doi fraţi au ajuns la spital cu arsuri după ce locuinţa în care se aflau a luat foc


   Doi frați din comuna Cîrligele au ajuns la spital cu arsuri, după ce locuința în care se aflau a luat foc. Pe lângă rănile suferite de cei doi, o familie a rămas pe drumuri, după ce casa a ars în totalitate. Cei doi frați locuiau în casa unui localnic, care și-a făcut milă de ei și i-a găzduit pentru că nu aveau unde să stea. În noaptea de joi spre vineri, ei au adormit cu o lumânare aprinsă, din cauza căreia casa a luat foc. Cei doi frați au încercat să stingă incendiul, dar nu au reușit. Flăcările i-au cuprins și pe ei. Primarul comunei Cîrligele, Åžtefan Moscu, ne-a spus că locuința a ars în totalitate.

   Doi frați, unul de 38 de ani și celălalt de 41 de ani, din comuna Cîrligele, au ajuns la spital cu arsuri, după ce locuința în care se aflau a luat foc, iar ei au fost surprinși de incendiu. Nenorocirea s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri. Gabriel și Neculai Erbaru au adormit cu o lumânare aprinsă, iar locuința s-a aprins. Primii care au ajuns la casa care ardea au fost voluntarii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cîrligele, după care au ajuns și pompierii. „Un bărbat de 38 ani și altul în vârstă de 41 ani au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, feței și spatelui după ce au încercat să stingă un incendiu. Neculai E. și Gabriel E. se aflau în locuința lui Dumitru M., din localitatea Cîrligele, vineri, 19 iulie a.c., când, după miezul nopții, au simțit miros puternic de fum și au observat apoi flăcări. Au încercat să stingă incendiul cu mijloace de primă intervenție, dar fără succes. Imediat după primirea apelului prin intermediul numărului unic de urgență 112 la dispeceratul integrat ISU – SAJ, în jurul orei 00.50, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, intervenția desfășurându-se în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate”, a explicat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    În momentul în care pompierii au ajuns la Cîrligele, la locuința care ardea, au constatat că flăcările se manifestau la nivelul acoperișului. Totodată, flăcările cuprinseseră și bunuri din interior. „La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 100 mp cât și în interiorul acesteia, în două camere. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se astfel extinderea la toată gospodăria. În urma acestuia au ars acoperișul casei de locuit și bunuri din cele două camere: articole de mobilier, obiecte de uz casnic, articole de îmbrăcăminte”, a adăugat locotenent Duță.

Cei doi frați au suferit arsuri de gradul III

    Gabriel și Neculai Erbaru au încercat să stingă incendiul dar nu au reușit. Mai mult, flăcările i-au cuprins și pe ei. Bărbații au ajuns la spital cu arsuri de gradul III pe 30% din suprafața corpului. „În momentul izbucnirii incendiului, în interiorul locuinței se aflau cei doi frați, care au încercat să limiteze pagubele. Cei doi bărbați au suferit arsuri de gradul III pe cca. 30% din suprafața corpului și au fost preluați de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea care i-a transportat la spital după ce le-a acordat primul ajutor medical”, au mai transmis pompierii. După ce focul a fost stins, pompierii au făcut verificări pentru a stabili cauza. Din primele cercetări a reieșit că incendiul a fost provocat de o lumânare uitată aprinsă.

Locuința care a ars nu aparținea fraților Erbaru

    Locuința mistuită de flăcări nu aparținea celor doi frați Erbaru, ci familiei Mazilu. Gabriel și Neculai au fost lăsați de proprietar să stea în casa lui pentru că nu aveau niciun acoperiș deasupra capului. Îi ținea de ani buni și le dădea de mâncare. „Pe la 1.00 noaptea a luat foc casa. Erau doi frați care stăteau acolo și au adormit cu o lumânare aprinsă pentru că li se arsese becul. Cred că au mai și băut și au adormit așa, cu lumânarea aprinsă. Proprietarii casei stăteau de ceva timp la locuința fiicei. Proprietara a ajuns și ea acolo când ardea și și-a pus mâinile în cap. Au fost surprinși de flăcări și au ajuns la spital. Este o situație dramatică. Ei provin dintr-o familie nevoiașă și mai au și ceva probleme de sănătate. Nu au asigurare, nu au nimic. Sperăm să-și revină. Ei au suferit arsuri iar familia a rămas fără casă. Au asigurare dar nu-i despăgubește pentru că focul a pornit de la o lumânare, nu din alte cauze, practic fiind vorba de neglijență. Oamenii spun că nici nu-și mai fac aceste asigurări obligatorii”, ne-a spus Åžtefan Moscu, primarul comunei Cîrligele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?