Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Recepţia lucrărilor la Şcoala „Ştefan cel Mare“ are loc pe 20 august


   Elevii sunt în vacanță, însă muncitorii continuă reabilitarea și modernizarea Åžcolii „Åžtefan cel Mare”. În acest moment se lucrează la ultimele finisaje, urmează asfaltarea terenului de sport și realizarea gardului și se așteaptă venirea mobilierului. Procedura de licitație publică pentru achiziționarea mobilierului este în desfășurare, în etapa analizei ofertelor.
   În aceste condiții, constructorul propune data de 20 august pentru realizarea recepției finale a lucrărilor. Primarul Decebal Bacinschi este încântat de modul în care arată școala, la finalul lucrărilor. „Am fost să văd stadiul lucrărilor de la Åžcoala nr. 9. Constructorul propune ca în jurul datei de 20 august să facem recepția. Este într-adevăr un complex școlar, cu sală de sport, sală de conferințe, terenuri de sport, cu un mic părculeț, pe care îl vom amenaja acolo, cu tot ce îi trebuie unei școli moderne, cu lift pentru persoane cu handicap, cu sistem de supraveghere, de iluminat. Arată foarte frumos”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.
   Åžcoala „Åžtefan cel Mare” a fost reabilitată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, lucrările contractate și finanțate prin acest program fiind aferente corpurilor de clădire: școala, sala de gimnastică, centrul multimedia și zona de tribună sportivă de pe terenul de sport. Lucrările au constat în: lucrări de modernizare, instalații termice, iluminat și sistem de supraveghere video. Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană a fost de 17,4 milioane lei, cofinanțarea municipalității fiind de 2% (262.437 lei).

Åžcoala nr. 8 și Åžcoala nr. 3, la rând pentru finanțarea europeană

   Primăria municipiului Focșani a depus documentațiile tehnice pentru obținerea finanțării necesare reabilitării și modernizării altor două școli din municipiu: Åžcoala nr. 8 și Åžcoala nr. 3. Documentația a fost depusă la Agenția pentru Dezvoltare Regională Brăila pentru evaluare tehnică și financiară, iar proiectul a fost acceptat și va trece în etapa precontractuală de verificare a proiectului tehnic. La Åžcoala nr. 3 valoarea totală a lucrării este de 4,2 milioane lei, finanțarea obiectivului urmând să fie realizată din bugetul local și din fonduri structurale, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Pe lângă lucrările de reabilitare, proiectul prevede și dotarea școlii cu mobilier și echipamente IT. Durata de execuție a lucrării este de un an. În momentul în care vor începe lucrările de reabilitare, elevii de la Åžcoala nr. 3 vor fi mutați temporar într-un alt spațiu de învățământ, o variantă fiind Liceul nr. 2 (Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”). 
   Pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Åžcolii nr. 8 Alexandru Vlahuță, din cartierul Sud, valoarea totală a investiției este de 2,4 milioane lei, finanțarea urmând să se realizeze în același mod ca și la Åžcoala nr. 3, din bugetul local și din fonduri europene, prin POR. Åžcoala va fi reabilitată complet și dotată, durata de execuție a lucrărilor fiind de 12 luni. Åži acest proiect a trecut de evaluarea tehnică și financiară și a fost acceptat în acest an la ADR Brăila, urmând verificarea proiectului tehnic.
   Cât despre Åžcoala nr. 1, lucrările la această unitate de învățământ vor începe în toamnă, tot prin cofinanțare europeană, iar elevii acestei școli se vor muta, cel mai probabil, la începutul anului școlar, în sediul Universității „George Barițiu”, unde au învățat și cei de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?