Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

O bătrână din Ciorăşti a murit strivită de maşina de gunoi


   O bătrână de 78 de ani, Manda R., din comuna Ciorăști, a sfârșit aseară, sub roțile mașinii de gunoi. Nenorocirea s-a produs pe o străduță din satul Salcia Nouă. Åžoferul mașinii de gunoi, Constantin V., din Ciorăști, angajat al primăriei din localitate, a efectuat manevra de mers înapoi, moment în care a acroșat-o pe bătrâna care a ieșit de sub niște copaci, după cum ne-au spus martorii. 
   Mașina de gunoi a trecut peste trupul femeii, strivind-o practic. Ea a murit pe loc, iar cadrele medicale ajunse la fața locului nu au  mai putut face altceva decât să constate decesul. Polițiștii care au efectuat cercetarea la fața locului ne-au spus că principala cauză a producerii accidentului a fost neasigurarea la efectuarea manevrei de mers cu spatele. „Accidentul s-a produs în localitatea Salcia Nouă, din comuna Ciorăști. Din primele verificări a reieșit că șoferul unei autospecializate de transport deșeuri nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi, moment în care a accidentat-o mortal pe bătrâna de 78 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă. Åžoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat inspectorul Ionuț Groza, din cadrul Biroului Rutier Focșani. 
   Primarul comunei Ciorăști, Nicolae Braicău a confirmat incidentul, dar și faptul că mașina de gunoi care a trecut peste bătrână aparține primăriei. „Este adevărat că s-a produs un accident în urma căruia o bătrână a decedat. Mașina care a lovit-o aparține primăriei, iar șoferul este angajatul nostru. El a dat înapoi, ea a ieșit de sub niște copaci, nu a văzut-o și a accidentat-o. Mașina este prevăzută cu semnale acustice, dar ea nu le-a auzit pentru că avea ceva probleme și cu vederea și cu auzul. Păcat că s-a întâmplat așa ceva”, ne-a spus primarul Braicău. 
   La momentul producerii accidentului, în zonă mai erau și alte persoane care se ocupau de ridicarea gunoiului și nici acestea nu au văzut-o pe bătrână mergând pe stradă. Ea a ieșit practic de sub niște copaci și a ajuns direct pe partea carosabilă, pe drumul respectiv nefiind trotuare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?