Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Suplimentele cu omega-3 din peşte ar putea mări cu 71% riscul de cancer la prostată


   Suplimentele cu omega-3 din pește, creditate cu o gamă vastă de beneficii pentru sănătate, ar putea duce la creșterea cu 71% a riscului de dezvoltare a unui tip agresiv de cancer la prostată, informează dailymail.co.uk. Oamenii de știință au descoperit că acizii grași omega-3 ar putea crește considerabil riscul de cancer de prostată și recomandă oamenilor să mănânce preparate din pește doar o dată sau de două ori pe săptămână.
    Suplimentele din uleiul de pește protejează organismul împotriva infarctului, a accidentului vascular cerebral (AVC) și a artritei, stimulează capacitatea cerebrală și previn apariția tulburărilor comportamentale la copii. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că persoanele cu cele mai mari concentrații de omega-3 în sânge prezintă un risc cu 71% mai mare de a dezvolta o formă agresivă, greu de tratat, de cancer la prostată.
    Totodată, aceeași substanță determină o creștere cu 41% a riscului de declanșare a formelor de cancer la prostată cu un ritm mai lent de dezvoltare. Riscul de cancer la prostată poate crește prin simpla îngurgitare a unei singure doze de supliment de omega-3 pe zi sau prin trei sau patru mese cu pește (somon sau macrou) pe săptămână. Nu se știe deocamdată în ce fel uleiul de pește declanșează apariția tumorilor, însă oamenii de știință cred că acizii grași ar putea restricționa acțiunea sistemului imunitar sau ar putea degrada structura ADN-ului. Studiul a fost realizat de Fred Hutchinson Cancer Research Centre din Seattle pe un eșantion de 2.000 de bărbați și a fost coordonat de medicul Alan Kristal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?