Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Manuale noi în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean


Mai multe manuale, necesare pentru anul școlar 2013-2014, au ajuns încă de joi în depozitul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea. Primele edituri care au onorat contractele încheiate cu ISJ sunt Humanitas, care a livrat manualele de limba română, istorie și biologie pentru clasele V – X, și Aramis, de la care au ajuns abecedarele, manualele de matematică, științe ale naturii și istorie pentru clasele primare. De asemenea, de la editura Sigma au fost trimise manualele de mate-matică și istorie pentru clasele I – X. Celelalte edituri au destul timp la dispoziție să onoreze comenzile de ma-nuale școlare.  
   Directorii unităților de învățământ sunt așteptați la sediul Inspectoratului Åžcolar pentru a prelua manualele. Acestea vor fi acordate elevilor gratuit, pentru a le servi la studiu în anul școlar 2013 – 2014. Cele mai multe manuale comandate sunt cele de Limba Română, la polul opus fiind cele de muzică. Comenzile au fost făcute în baza nevoilor transmise de reprezentanții școlilor, iar pentru fiecare materie s-a comandat între 30 și 60% din necesar. S-au comandat manuale inclusiv pentru Religia Catolică sau de Limba Romani. 
   Ministerul Educației Naționale a alocat județului Vrancea, pentru achiziționarea de manuale, suma de 378.065 lei cu tot cu TVA. Manualele școlare vechi își pierd valabilitatea odată cu achiziționarea celor noi, elaborate în baza unor programe școlare noi sau a unor programe școlare modificate. Potrivit regulilor Ministerului Educației Naționale, viabilitatea manualelor școlare tipărite este de patru ani. Mi-nisterul trebuie să asigure manuale școlare corecte din punct de vedere științific și de calitate, în conformitate cu planurile de învățământ și cu programele școlare în vigoare, pentru fiecare disciplină și pentru fiecare an de studiu până în clasa a X-a.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?