Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevul adjudean Vlăduţ Silviu Munteanu, răsplătit cu „Meritul Olimpic Internaţional“


   Vlăduț Silviu Munteanu (FOTO), elevul de la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud care a obținut locul I la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Spiritualitate Românească, a fost răsplătit de Ministerul Educației Naționale cu bursa „Meritul Olimpic Internațional”. Această bursă i-a fost acordată în semn de mulțumire pentru că se numără printre cei 68 de elevi români care au reușit să obțină distincții la olimpiadele și concursurile internaționale în anul școlar 2012 – 2013. De asemenea, este o recunoaștere oficială din partea Ministerului Educației a rezultatelor obținute de cei mai buni elevi ai țării la competițiile internaționale.
Potrivit legislației în vigoare, bursele se vor acorda lunar, pe o perioadă de un an. Cuantumurile bursei de merit olimpic internațional sunt de 800 de lei pentru medalia de aur sau premiul I, 600 de lei pentru medalia de argint sau pre-miul al II-lea și 400 de lei pentru medalia de bronz sau premiul al III-lea. Elevul adjudean va încasa, așadar, vreme de un an, câte 800 de lei pentru performanța pe care a reușit-o la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Spiritualitate Românească. Aceste burse se acordă elevilor care la olimpiadele școlare internaționale se situează pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de învățământ la care acestea au fost organizate.
   Vlăduț Silviu Munteanu, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, a câștigat premiul I la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Spiritua-litate Românească, ce s-a desfășurat la Oradea, în perioada 25-29 mai. Depășind orice așteptare, elevul adjudean a dovedit că poate face parte din elită, reușind să-i surclaseze pe cei mai buni 90 de elevi participanți din Republica Moldova, Serbia și Ucraina.
   La sfârșitul lunii trecute, olimpicul a fost premiat și de autoritățile publice adjudene.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?