Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Primarul din Năruja, acuzat că a intrat abuziv pe terenul unui consătean


   Un bărbat din comuna Năruja, Ionel Saulea, a formulat plângere împotriva edilului localității, Nicu Ciprian Popescu, pe motiv că acesta ar fi intrat abuziv pe terenul său. De asemenea, omul îl acuză pe fratele primarului de lovire. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. Primarul Popescu susține că nu are nici o problemă cu Saulea. El recunoaște că terenurile lor sunt învecinate. Edilul spune că hotarele au fost respectate întocmai cum au fost descrise în cartea funciară. În ceea ce privește acuzația de lovire, adusă fratelui său, Nicu Ciprian Popescu neagă că ar fi avut loc vreo astfel de altercație.

   Un bărbat din comuna Năruja îl acuză pe primarul localității, Nicu Ciprian Popescu, că i-a ocupat abuziv o parte din teren, iar pe fratele acestuia că l-a lovit cu capul în gură. Ionel Saulea a precizat că edilul și fratele său i-au dărâmat un zid și ar fi intrat pe proprietatea sa cu aproximativ patru metri. De asemenea, Saulea susține că fratele edilului, Marinel Popescu, i-ar fi dat un cap în gură în timp ce se afla pe stradă.
Zilele trecute, Saulea a mers la Parchet pentru a depune o plângere împotriva primarului și a fratelui acestuia. Omul a precizat că își va scoate certificat medico-legal pentru a dovedi că a fost lovit. Ceea ce a scris în plângere, Saulea ne-a povestit și nouă. „În ziua de 7 iulie a.c., l-am găsit pe Nicu Ciprian Popescu (primarul comunei Năruja – n.r) și pe fratele său, Marinel Popescu, în timp ce se uitau la un tub de beton pus de sâmbătă, zi în care eu nu am fost acasă. M-am dus spre ei și am sesizat faptul că mi-au dărâmat un zid de protecție amplasat pentru ca apa să nu se infiltreze în locuința mea. Le-am explicat că hotarul este la aproximativ patru metri mai înspre proprietatea lui, dar nu a vrut să țină cont de acest fapt. I-am spus că sub acea placă de beton se află tumurugi din fier trântiți la pământ și la baza acestora există beton, care nu a putut modifica hotarul”, explică Saulea în sesizarea sa.

„Am făcut măsurătorile, dar nu ne-am înțeles asupra hotarului”

    Omul a povestit că după această discuție, pe care a purtat-o cu primarul și cu fratele acestuia, fiecare dintre ei a plecat spre casa lui. A doua zi, așa cum stabilise cu primarul, a închiriat un buldoexcavator și a început să sape după urmele vechi ale hotarului. Saulea susține că în acel moment a apărut edilul, care i-a interzis să mai sape pe motiv că va convoca o comisie care să facă măsurători la fața locului. „Odată veniți la fața locului, mi-au cerut actele terenului, pe care le-am și pus la dispoziție. În acel moment am cerut să arate și primarul documentele. După aceea, eu cu el și cu fratele lui am făcut măsurătorile și nu ne-am înțeles asupra hotarului. Primarul nu a vrut să țină cont de nimic și mi-am spus că el face legea și că eu nu am nicio șansă”, explică Ionel Saulea.
    Bărbatul a mai precizat că a încercat prin toate metodele să-i arate primarului unde este hotarul, dar acesta nu a vrut sub nicio formă. Saulea ar fi vrut să-i aducă la fața locului și pe cei de la care are terenul, dar edilul ar fi refuzat confruntarea. Saulea a mai scris în plângere că fratele și tatăl edilului l-ar amenința. „Una peste alta, sunt amenințat încontinuu de tatăl primarului și de fratele acestuia că mă face pachet și el se duce la pușcărie. Trăim într-o teroare continuă și îmi este frică să mai merg seara pe stradă, întrucât în seara zilei de 7.07.2013, în jurul orei 21.00, mă deplasam pe stradă și numitul Popescu Marinel a venit la mine pe motiv că l-am făcut hoț și mi-a dat un cap în gură. Am căzut pe asfalt. M-a luat salvarea și m-a dus la spital, la Vidra, iar doctorul de gardă mi-a spus că în cel mai rău caz poate fi vorba de o fractură nazală care se poate trata cu nurofen. Până la soluționarea acestei cauze vreau să se oprească stricarea acelui zid de protecție, ce îmi apără clădirea de apa ce vine pe șanț”, se arată în plângere, semnată cu data de 8 iulie.

Primarul susține că nu are nicio neînțelegere cu Saulea

    De cealaltă parte, primarul comunei Năruja, Nicu Ciprian Popescu, spune că nu are nicio problemă cu Saulea și că ceea ce este scris în cartea funciară este și la fața locului. Despre altercația dintre fratele său și Saulea, edilul a spus că acest lucru nu este adevărat. „Nu i-am dărâmat absolut nimic. Am proprietate lângă proprietatea lui. A fost pus un tub sâmbătă, dar pe drumul public, nu are treabă cu proprietatea lui. Åžanțurile sunt pe domeniul public, nici la mine, nici la el. El are carte funciară. Ceea ce scrie acolo, aia este și la fața locului. Ce treabă am eu să intru la el? Luni am făcut măsurători acolo cu o comisie și am făcut proces verbal. Pe cartea lui funciară scrie că are 32 de metri în față și 25 în spate, ceea ce nu-i convine. Cu partea din spate are el o pro¬ blemă, unde i se pare că trebuie să fie 30 de metri. Dacă pe cartea funciară scrie 25, eu ce puteam să fac? Ori i-am făcut eu cartea funciară? Nu fac eu legea. Luni, el a fost cel care a sărit cu gură. Noi am măsurat ce era de măsurat, nu altceva. Cu privire la fratele meu, nu este adevărat că l-a lovit. Nimeni nu are treabă cu el. El are proprietatea lui, eu pe a mea și nu înțeleg care este problema”, a precizat primarul Popescu.
    I-am cerut edilului un număr de telefon al fratelui său, pentru a-i consemna și acestuia punctul de vedere cu privire la altercația pe care a avut-o cu Saulea. Primarul nu ne-a dat numărul de telefon pe motiv că fratele său este la treabă și nu poate vorbi. 
   Ieri, soția lui Saulea ne-a spus că soțul său trebuie să ajungă la spital la București pentru investigații, deoarece starea sa de sănătate nu ar fi deloc bună.
   Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au confirmat existența plângerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?