Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Toate drumurile locale din Soveja vor fi asfaltate


    Autoritățile locale din Soveja vor moderniza mai multe drumuri de interes local. Lucrările vor fi realizate de societatea Sotirex SRL Adjud, cea care a câștigat licitația organizată pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea investiției este de aproximativ 3,7 milioane de lei, proiectul prevăzând asfaltarea a 4,7 kilometri de drumuri locale. „Este vorba de un proiect prin intermediul căruia vom moderniza și asfalta 4,7 kilometri de drumuri locale. Lucrările constau în balastare, asfaltare, realizarea de șanțuri dalate, construirea de podețe de acces către proprietăți, construirea unui pod peste pârâul Dragomira. Cu acest proiect, care are termen de execuție data de 1 septembrie, toate drumurile locale din comuna Soveja vor fi asfaltate. Avem canalizare, alimentare cu apă și drumuri asfaltate, adică ceea ce e necesar pentru o comunitate”, a declarat primarul comunei Soveja, Costică Ciolan.
    Edilul șef din Soveja a reamintit că în acest moment mai are în derulare un proiect important și anume construirea unui dispensar medical uman modern, funcțional și complet utilat și dotat cu aparatura și logistica necesară. Investiția va fi realizată de societatea Fornix SRL Tecuci, iar valoarea lucrărilor este de 1,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primarul comunei Soveja, Costică Ciolan, a declarat că investiția va fi realizată pe locul unde se află clădirea fostului dispensar, aflată în fază avansată de degradare și care va fi demolată. „Clădirea în care va funcționa noul dispensar va fi formată din parter și etaj. La parter vor funcționa un cabinet de medicină generală, o cameră de sterilizare, un cabinet stomatologic și un cabinet de radiologie. La etaj va fi amenajat un apartament cu două camere care va fi locuință de serviciu pentru un medic. Clădirea va fi complet utilată și dotată cu aparatura necesară, va fi conectată la rețeaua de alimentare cu apă, canalizare și va avea o centrală termică proprie”, a precizat Costică Ciolan.
    Acesta a ținut să arate că acest proiect este oarecum blocat deoarece unul dintre medicii care au cabinete în vechiul dispensar, refuză să părăsească clădirea, blocând în acest fel acțiunea de demolare a vechiului imobil. „Deja am semnat contractul de execuție, am demarat procedurile pentru obținerea autorizației de demolare a vechiului dispensar, locul pe care va fi construit noul imobil, dar avem greutăți cu medicul stomatolog, Cătălin Bunghez, care are un cabinet stomatologic în vechiul dispensar și refuză să elibereze spațiul din imobil. Primăria i-a pus la dispoziție un  alt spațiu, dar medicul refuză să se mute în spațiul respectiv pe motiv că trebuie să facă și el anumite investiții acolo. I-am făcut notificare, conform legii, dar refuză să plece din spațiu, blocând în acest mod demararea lucrărilor la noua investiție”, a precizat primarul Costică Ciolan.
    Edilul șef din Soveja a reușit ca în ultimii opt ani să realizeze mai multe investiții. Este vorba de reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Soveja. Acesta dispune de o sală de 400 de locuri, complet reabilitată, cu scaune noi și confortabile, o scenă mare care permite accesul către două vestiare în care se pot schimba artiștii, aparatură de specialitate pentru organizarea de spectacole. Căminul Cultural este dotat cu băi complet utilate și moderne, inclusiv pentru persoanele cu handicap. De asemenea, în cadrul acestui imobil mai sunt spații de recreere și petrecere a timpului liber. Imobilul beneficiază de două centrale pe combustibil solid, ultramoderne.
    Un alt proiect realizat este cel privind „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea”, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar și crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja. „Acest proiect are două componente: una în reabilitare de drumuri și am reușit să asfaltăm 8,4 kilometri de drumuri locale și cea de-a doua componentă care vizează amenajarea unui parc și ne-am orientat ca acest parc să fie poziționat între satele Rucăreni și Dragosloveni”, a precizat primarul Costică Ciolan. Parcul mai sus amintit dispune de spații verzi, alei în trepte, un pod din lemn, zone cu flori, 10 foișoare fiecare urmând să fie dotat cu un grătar, dar și un teatru de vară în care vor fi organizate spectacole.
    Primăria Soveja a mai finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, drum ce are o lungime de 3,6 kilometri.  De asemenea, comuna Soveja a fost prinsă în proiectul Vranceaqua-2, derulat de Consiliul Județean Vrancea, care prevede modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă, dar și construirea unei rețele de canalizare moderne, în lungime de peste 8 kilometri. „Toate aceste proiecte au devenit realitate cu sprijinul conducerii județului Vrancea, personal al președintelui Marian Oprișan, căruia îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru comunitatea din Soveja”, a mai spus primarul comunei Soveja, Costică Ciolan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?