Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

128 de cadre didactice dau examen de Definitivat pe 18 iulie


   Cadrele didactice care s-au înscris, anul acesta, la examenul de Definitivat, vor susține proba săptămâna viitoare, mai exact în data de 18 iulie. La examenul de anul acesta s-au înscris 132 de candidați, dar între timp trei persoane au renunțat, iar dosarul uneia a fost respins deoarece nu avea studiile necesare pentru a putea participa la concurs. Prin urmare, la examenul de Definitivat ce se va desfășura peste o săptămână vor participa doar 128 de cadre didactice. 
   Examenul de Definitivat se va desfășura după modelul examenului de Bacalaureat, iar candidații vor fi monitorizați cu camere de supraveghere. Candidații care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, primind sau transmițând soluții cu privire la subiecte, sunt eliminați din examen, încheindu-se un proces verbal în acest sens de către asistenții supraveghetori sau membrii comisiei de examen. Candidații eliminați pierd dreptul de înscriere la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea curentă.  
   Examenul de Definitivat va fi susținut la sediul Colegiului Tehnic de Transporturi Auto „Traian Vuia” din Focșani, președintele comisiei de examen fiind inspectorul școlar general adjunct Luminița Balaban. Coordonarea metodologică a examenului național de definitivare în învățământ este asigurată de Ministerul Educației Naționale, prin Comisia națională de examen, numită prin ordin al ministrului. Examenul se organizează distinct, pe discipline sau pe specializări, în conformitate cu calendarul desfășurării examenului național de definitivare în învățământ.
   Definitivarea în învățământ poate fi obținută la una dintre specializările înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul le deține sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda, conform centralizatorului privind disciplinele de învățământ, domeniile și specializările, precum și probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învățământul preuniversitar. 
   Subiectele, baremele de evaluare, modelele-cadru de subiecte și bareme pentru proba scrisă se elaborează în conformitate cu tematica și bibliografia aprobate prin ordin al ministrului Educației, pentru fiecare disciplină de examen, de către Centrul Național de Evaluare și Examinare, căruia îi revine integral responsabilitatea respectării legislației și a procedurilor privind securizarea subiectelor. 
   Lucrarea scrisă este susținută în centrele de examen, începând cu ora 10.00, durata de redactare a tezelor fiind de 4 ore. Primele rezultate ale examenului de Definitivat 2013 vor fi afișate în data de 23 iulie, iar contestațiile pot fi depuse de la momentul afișării rezultatelor, dar și în ziua următoare. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 27 iulie. În perioada 14 – 31 august, în baza dispoziției venite de la Ministerul Educației Naționale, profesorilor care au promovat le vor fi eliberate adeverințele de definitivat în învățământ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?