Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

18 ani de închisoare după ce şi-a ucis prietenul


   Constantin Bocu, bărbatul din Obrejița acuzat că și-a ucis un prieten, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Vrancea. Acesta va sta în închisoare 18 ani. 
   „Inculpatul Bocu Constantin va executa pedeapsa cea mai grea de 18 ani închisoare (…) Revocă liberarea condiționată pentru restul neexecutat de 1937 zile din pedeapsa de 16 ani închisoare (…) rest pe care-l contopește cu pedeapsa aplicată prin prezenta hotărâre, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 18 ani închisoare (…) Menține arestarea preventivă a inculpatului. Deduce din pedeapsă perioada executată începând cu data de 14.11.2012 – ora 15.15 la zi. (…) Confiscă bețele din corn folosite la agresiune, puse la dispo-ziția organelor de cercetare penală de mama inculpatului, aflate la camera de corpuri delicte a Tribunalului Vrancea”, se arată în sentința penală de condamnare a lui Bocu. Constantin Bocu va trebui să plătească și daune morale și materiale către partea civilă, respectiv 5.000 lei despăgubiri materiale și 10.000 lei daune morale. 
   Constantin Bocu, de 54 de ani, din Obrejița, a ajuns în arest după ce și-a lovit un prieten cu bâta în cap. Inițial, fapta a fost încadrată la tentativă de omor, dar la câteva zile de la incident victima a decedat, motiv pentru care încadrarea juridică a faptei a fost schimbată. Potrivit actului de sesizare a instanței, fapta s-a petrecut la data de 13 noiembrie 2012. Partea vătămată tocmai își făcuse curățenie în grădină și a dat foc gunoaielor chiar în curte. Cum inculpatul locuiește la o casă distanță, fumul l-a deranjat, așa că a mers la victimă și i-a cerut să stingă focul. Victima i-a sugerat să plece din curtea sa și să îl lase în pace. 
   Constantin, care de altfel era și prieten cu victima, a plecat la locuința sa, dar s-a întors la scurtă vreme cu un băț ciobănesc, cu care și-a lovit prietenul în moalele capului. Procurorii spun că deși inculpatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, loviturile aplicate în mod repetat în capul victimei au fost cu intenție. 
   În urmă cu o lună, Constantin Bocu a mai fost trimis în judecată pentru port ilegal un cuțit și amenințare. Pe 6 octombrie 2012, bărbatul a ajuns acasă la mama sa, unde locuia și el, după ce s-a eliberat din Penitenciar, având de executat o pedeapsă tot pentru omor. Văzându-l sub influența băuturilor alcoolice, mama sa l-a rugat să se spele și să se schimbe de hainele murdare. Vorbele și rugămințile au costat-o pe bătrână câteva lovituri. 
   Ca să scape de scandal, femeia a plecat la o soră de-a sa. A doua zi, bărbatul, băut fiind, s-a dus după mama sa, a intrat în curtea mătușii și a amenințat-o cu moartea pe aceasta, el având un cuțit asupra sa. A fost dat afară de proprietară, așa că a plecat prin sat. Constantin Bocu a fost condamnat pentru omor, la 16 ani de închisoare, și în anul 2000. În 2010 a fost eliberat condiționat cu un rest de pedeapsă de 1.937 de zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?