Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Cele mai noi invenţii în domeniul energiilor regenerabile, prezentate la Consiliul Judeţean


   Consiliul Județean Vrancea a organizat, ieri, o întâlnire în cadrul căreia două companii din SUA, respectiv SC Advanced Engineering și Spire Solar Corporation au prezentat cele mai noi invenții în domeniul energiilor regenerabile. La întâlnirea organizată în Sala Mare a Consiliului Județean au participat primari, șefi de instituții și oameni de afaceri, cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Ionel Cel Mare și Dragoș Bîrlădeanu, prefectul și subprefectul județului Vrancea.
    Cele două companii au realizat investiții deosebite în România cum ar fi linii de fabricație de module solare, parcuri solare, studii de fezabilitate pentru parcuri solare. Reprezentantul companiei Advanced Engineering la această întâlnire a fost Cristian Ionescu, originar din Focșani, stabilit în SUA de mai mulți ani.
    Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Județean Vrancea ca urmare a semnalelor puternice venite de pe piața românească, respectiv proiecte publice, aflate în diverse stadii de evoluție, inițiate de autoritățile locale, completate cu inițiative private. Acestea au atras atenția în mod deosebit conducerii administrației județene, care consideră anul  2013, anul investițiilor în parcuri solare/fotovoltaice. „Dorim ca și administrația publică județeană dar și administrațiile publice locale să inițieze astfel de proiecte care să ducă la dezvoltarea unor investiții care vor avea în viitor un impact pozitiv și deosebit asupra cetățenilor județului Vrancea”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu.
    Reprezentanții celor două companii au prezentat care sunt cele mai noi tehnologii pentru obținerea de energie solară, condițiile în care pot fi realizate astfel de parcuri de energie regenerabilă, dar și modul cum pot fi realizate parcuri de energie solară pe locul gropilor de gunoi închise deja. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?