Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cum se pot asigura la CAS persoanele fără venituri


   Persoanele care nu obțin venituri pot dobândi ca-litatea de asigurat al sistemului de asigurări de sănătate. Acestea trebuie să achite o contribuție individuală pe cel puțin 6 luni la Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea. Potrivit reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, cuantumul acestei contribuții este de 44 lei pe lună, urmând ca lunar să plătească această sumă pentru a putea beneficia de asistență medicală în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. 
Cu chitanța primită la DGFP, cu o adeverință care atestă că nu au obținut venituri în ultimii 5 ani și o copie după actul de identitate, persoanele trebuie să se prezinte la sediul CAS Vrancea, unde se eliberează pe loc adeverința de asigurat. „Persoanele care au obligația de a se asigura și nu pot dovedi plata contribuției sunt obligate, pentru a obține calitatea de asigurat, să achite la DGFP Vrancea contribuția legală pe ultimele 6 luni, dacă nu au realizat venituri impo-zabile pe perioada termenelor de prescripție privind obli-gațiile fiscale (44 lei/ lună), urmând ca lunar să plătească această sumă pentru a putea beneficia de asistență me-dicală în sistemul asigurărilor sociale de sănătate”, explică Iustina Papuc, purtătorul de cuvânt al CAS Vrancea. 
Cei interesați se pot prezenta la sediul CAS Vrancea în intervalul 8.30 – 14.00, de luni până joi. Pentru persoanele care se află în incapacitate sau imposibilitate de a se deplasa la sediul instituției, eliberarea adeverințelor se poate face și prin corespondență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?