Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Aparatură medicală modernă la Spitalul Adjud


Aparatură medicală de ultimă generație la Spitalul Municipal Adjud! Unitatea spitalicească a achiziționat, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Consiliului Local al municipiului Adjud, aparatură medicală în valoare de 1,4 milioane lei. Potrivit managerului Florin Pădurariu, aparatura a fost achiziționată după ce a fost întocmit un necesar pe unitate. „Am întocmit un necesar de apratură medicală pe spital, apoi am trimis adresă către Ministerul Sănătății, prin care am solicitat alocarea a 90% din buget. După acordul Ministerului Sănătății, Consiliul Local a emis o hotărâre prin care și-a dat acordul că va finanța cu 10% investiția”, ne-a precizat managerul Florin Pădurariu.
Astfel, s-a achiziționat aparatură medicală în valoare de 1,4 milioane de lei, extrem de necesară pentru unitatea medicală din Adjud, care deservește unei populații de peste 50 mii de locuitori. Este vorba de aparat de anestezie generală, aparat de ventilație, linie laparoscopică, șase lămpi bactericide, cinci aspiratoare de secreții, două nebulizatoare (n.r.-aparate cu aerosoli), trusă resuscitare sugar, trusă resuscitare copil, sterilizator instrumentar și material moale, lampă scialitică, lampă examinare, două canapele ginecologice de examinare și nașteri, patru defibrilatoare, două monitoare funcții vitale, șase EKG-rui, două holtere EKG și un holter pentru tensiunea arterială, dar și un ecograf.
Aparatura medicală va fi utilizată în cadrul spitalului, deoarece policlinica dispune de toată aparatura medicală necesară, după ce a fost modernizată și dotată în cadrul unui program cu fonduri europene. De altfel, spitalul dispune și de un computer tomograf, dar și de un aparat modern de radiologie, achiziționate cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății și Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?