Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

www.focsani.info a fost relansat


   Primăria municipiului Focșani a lansat ieri noul site al instituției, cu o grafică nouă și îmbunătățit din punctul de vedere al noilor aplicații. Acesta poate fi accesat la adresa www.focsani.info, la fel ca și site-ul vechi, care a fost înlocuit după o perioadă de 12 ani, pentru că era depășit ca aspect, iar administrarea sa era tot mai greoaie. „Site-ul anterior a fost realizat în 2001 de personalul propriu, utilizând tehnologia de la acel moment. Pe parcursul anilor a fost acordată toată atenția actualizării permanente a informațiilor și conformării cu cerințele legislative. Încă de acum 2-3 ani s-a constatat cu stringență faptul că site-ul nu mai corespunde noilor cerințe, că aspectul său este depășit, iar administrarea site-ului este tot mai greoaie”, a spus Dan Cazaciuc, șeful Serviciului de Comunicare din cadrul Primăriei Focșani. În această perioadă de 12 ani au fost implementate o serie de aplicații noi care permiteau interacțiunea cu cetățenii, dar care se derulau greoi pe site-ul existent, din cauza tehnologiei utilizate la construcția sa, depășită la acest moment. 
   În consecință, anul trecut, Primăria Focșani a contractat, prin achiziție publică, servicii de realizare a unui site web al instituției, cu firma Sc Loading Media SRL Baia Mare. Termenul de realizare al site-ului a fost 6 luni, acesta fiind finalizat în decembrie 2012, iar valoarea contractului a fost de 24.800 lei. „După realizarea site-ului a urmat o perioadă de consultări cu toate serviciile și departamentele, pentru ca acestea să vină cu propuneri relativ la informațiile existente și la forma de prezentare”, a mai menționat Dan Cazaciuc. 
   Noul site respectă recomandările incluse în Ghidul MCTI privind realizarea paginilor web, în ceea ce privește formatul și conținutul informațional, în conformitate cu standardele europene. Site-ul beneficiază, pe lângă aspectul grafic diferit și modul de administrare facil, de mai multe facilități. Site-ul este creat ca un portal, ceea ce permite fiecărui departament din Primărie să-și actualizeze constant informațiile. Pe site poate fi vizualizat și un newsletter, conține servicii online: petiții și plăți. De asemenea, începând cu ședința următoare a Consiliului Local, va fi activat și modul de transmitere live a acestor ședințe, urmând să existe și posibilitatea de descărcare și urmărire a acestor ședințe și înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?