Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Mii de participanţi la trafic, amendaţi de poliţişti


   Numărul participanților la trafic care încalcă regulile de circulație este foarte mare. Lunar, mii de șoferi, pietoni, bicicliști sau conducători de mopeduri sunt amendați de polițiști pentru diferite abateri. Åžeful Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, comisarul șef Viorel Gheorghe, ne-a spus că în luna mai au fost aplicate 6.882 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul circulației rutiere. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 2.480 amenzi, le-au fost date șoferilor care au depășit limita de viteză. Alte 908 sancțiuni contravenționale au fost date pietonilor, iar 298 de procese verbale de contravenție au fost scrise pe numele bicicliștilor. 
   Åžeful de la Rutier a adăugat că în luna mai au fost reținute 37 de permise pentru conducere sub influența alcoolului și alte 79 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 kilometri pe oră. Totodată, 71 de șoferi au rămas fără carnet pentru că nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor, în timp ce alți 24 nu au respectat culoarea semaforului. 
   Polițiștii aplică sancțiuni, întocmesc dosare penale și rețin permise de conducere în continuare. Luni, la ora 11.10, polițiștii din Valea Sării l-au depistat în trafic pe Vasile R., de 24 ani, din localitate, în timp ce se deplasa cu un moped fără să aibă permis de conducere. El s-a ales cu dosar penal. În aceeași situație se află și Dorel V., de 47 de ani, din Tulnici. Polițiștii spun că el conducea un autoturism pe raza localității, băut fiind. Aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,75 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
   Tot luni, polițiștii focșăneni   l-au depistat pe Cristian R., de 26 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. Åži pe numele său a fost întocmit dosar penal de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?