Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Cluburile pentru copii, deschise de astăzi


      Zeci de copii, părinți, bunici, voluntari, bibliotecari și alți prieteni ai Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea s-au adunat ieri, în fața Cinematografului „Balada”, pentru a marca, printr-o explozie de entuziasm, veselie și copilăreală la maxim, deschiderea cluburilor ce au demarat astăzi la Secția pentru Copii și Tineret a instituției de cultură. Mesajul transmis cu acest prilej, „Biblioteca sunt Eu!” a fost purtat pe spate de aproape fiecare participant, de la cei de doar câțiva anișori până la cei de anii senectuții. 
 Prin acest inedit proiect al Bibliotecii, copiii și adolescenții urbei au ocazia, începând de astăzi, să-și petreacă vacanța, și nu numai, într-un mod plăcut și instructiv, fie scriind povești digitale în cadrul Clubului „Povestașilor IT”, fie creând diverse obiecte handmade la Clubul „DecoArt”, fie citind povești și discutând pe marginea lor la Clubul de lectură „Taraba poveștilor”, fie cântând în cadrul Clubului „Muzicanții din…bibliotecă” sau învățând sau aprofundând reguli de comportare la Clubul de „Bune maniere online și offline”. 
 Åži, pentru ca lucrurile să meargă ca pe roate, Biblioteca a recrutat voluntari care să lucreze cu participanții la Cluburi, care au fost instruiți în cadrul unor întâlniri, sub îndrumarea Margaretei Tătăruș, șefa Secției pentru Copii și Tineret și formator în cadrul Bibliotecii Județene. „Prin acțiunea de astăzi (ieri-n.r.) marcăm deschiderea cluburilor la care v-ați înscris și vă așteptăm să citim, să cântăm, să construim povești, să ne jucăm împreună și să învățăm unii de la ceilalți. Pentru că, pentru cine facem noi, Biblioteca, lucruri atât de interesante? Pentru toată lumea! Așadar, biblioteca poate fi fiecare dintre noi, fiecare dintre noi poate adera la acest slogan, «Biblioteca sunt Eu!», și împreună putem face lucruri minunate, cei mari pentru cei mici, cei mici pentru cei mari! Mulțumim tuturor celor care v-ați implicat și mulțumesc în mod special celor 25 de voluntari care au extraordinare abilități, competențe și mai ales dorința de a face parte din echipa noastră”, a spus celor prezenți Margareta Tătăruș, sufletul acestui proiect.  
 La rândul său, Teodora Fîntînaru, managerul Bibliotecii Județene, a declarat că prin acest gen de acțiuni se dorește introducerea unui alt concept, acela de „bibliotecă altfel”. „Biblioteca e o parte indispensabilă a oricărei comunități. Dorim, prin aceste proiecte, să promovăm o altfel de imagine a bibliotecii pe care o propunem comunității. Mulțumim tuturor care ne-au fost și ne sunt alături și ne sprijină, mulțumim din suflet voluntarilor!”, a spus Teodora Fîntînaru.  
         Ieri, s-au alăturat prietenilor Bibliotecii și Sergiu Mocanu, primarul tinerilor focșăneni și Cristian Gîrneață, președintele Consiliului Județean al Elevilor, care și-au arătat atât admirația cât și disponibilitatea de a participa și de a da o mână de ajutor la toate acțiunile acesteia.
 Cei prezenți ieri la eveniment au putut asista la punerea în scenă a scenetei „Cartea perfectă”, jucată cu talent de elevii clasei a V-a a Colegiului Național „Unirea”, coordonați de profesor Liliana Neșu. Copiii au primit cărți în dar, iar la final, prichindei, adolescenți și adulți la un loc au dansat pe ritmurile antrenante ale binecunoscutei melodii „El Meneaito”, într-un moment de flash mob dance, înveselind instant trecătorii! De azi, cu toții se vor cunoaște și împrieteni la cluburile la care, cel puțin până acum, peste 200 de copii s-au înscris!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?