Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Accesul părinţilor în Liceul Tehnologic a fost restricţionat


Începând cu data de 1 octombrie, cei care nu fac parte din personalul Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu au acces în instituție doar pe intrarea principală, din zona secretariatului. Directorul Valeriu Bandrabur-Jalbă a explicat că decizia se încadrează în măsurile de securitate menite a-i proteja atât pe elevi, cât și pe profesori, în timpul procesului instructiv-educativ. „Sunt vizați, în principal, cei care nu au nicio legătură cu școala, pentru a preveni incidentele de orice fel. În al doilea rând, ea se referă și la părinții care, până acum, erau obișnuiți să-i aducă pe elevi la cursuri, să intre cu ei până în sălile de clasă, uneori chiar să-i pregătească pentru ore, să le scoată rechizitele din ghiozdan, să le aranjeze pe bancă și așa mai departe. Am acceptat această situație timp de două săptămâni, mai ales în cazul celor care au copii în clasa I, dar considerăm că, de acum, elevii se pot descurca foarte bine singuri sau cu ajutorul cadrelor didactice”, a precizat directorul Jalbă. Acesta a adăugat că, în continuare, legătura părinților sau a tutorilor cu învățătorii și diriginții se va realiza prin intermediul orelor de consiliere prestabilite, iar în situații urgente sau speciale, părinții vor putea contacta telefonic profesorii, pentru stabilirea întâlnirii cu aceștia.

***

Tot de la începutul lunii, a fost modificat și programul de lucru cu publicul al se-cretariatului, care se va desfășura în intervalul orar 9.00-12.00. De asemenea, securitatea Liceului Tehnologic este asigurată de încă un agent de pază, care supraveghează atât intrarea în curtea comună cu a Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, cât și cele două căi de acces în sălile de clasă de care beneficiază elevii. „Acest paznic va intra în post de la orele 13, înlocuindu-l pe paznicul Liceului «Ioan Slavici», care are aceleași atribuțiuni pe parcursul primei părți a zilei. În aceste condiții, cel de-al doilea agent de pază de care dispunem va  supraveghea instituția pe timpul nopții”, a mai spus Valeriu Bandrabur-Jalbă.
De menționat mai e și faptul că, tot pentru prevenirea evenimentelor nedorite, începând de primăvara trecută, Liceul Tehnologic din Panciu beneficiază și de un sistem de supraveghere video, prin care este monitorizată atât activitatea de pe holurile instituției, cât și cea din curtea interioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?