A murit actriţa Camelia Zorlescu

0
480

Actriţa Camelia Zorlescu a murit luni, la vârsta de 84 de ani, informează Teatrul Nottara. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Capela Bellu Ortodox, la ora 12,00. Camelia Zorlescu s-a născut la Galaţi, în 1938. De mică, a simţit care îi e drumul: cânta, dansa, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. Şi joaca i-a devenit profesie. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar şi Ion Olteanu. A fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde tocmai se înfiinţase secţia în limba română. Acolo a luat şi primul premiu important, pentru rolul din „Doi pe un balansoar”, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.

Din 1965, a fost actriţă a Teatrului Nottara. A venit prin concurs, alături de Ştefan Iordache şi Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol a fost în 1966, în spectacolul „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, alături de o distribuţie remarcabilă – Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ştefan Tapalagă. A urmat o carieră construită cu multă dăruire şi cu iubire. Camelia Zorlescu a făcut parte din distribuţia unor spectacole care au făcut săli pline la Nottara (…).

A jucat şi în numeroase filme, semnate de regizori importanţi – Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul „Medalia de onoare”, regia Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here