Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Premii oferite de Ziua Mediului la sediul ISJ


   Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, sărbătorită astăzi, va avea loc premierea ediției din acest an a programului „Patrula de Reciclare”. Începând cu ora 11.30, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, vor fi acordate premiile la secțiunile „Cea mai mare cantitate de deșeuri, de echipamente electrice și electronice pe fiecare elev participant” și „Cel mai activ profesor coordonator”. În cadrul proiectului, care a fost derulat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu inspectoratele școlare și primăriile din București și 29 de județe, au fost colectate, la nivel național, peste 230.000 kilograme de deșeuri electrice și electronice. „Copiii au inițiat sute de proiecte și activități proprii prin care i-au convins pe membrii comunităților lor să devină mai conștienți de importanța colectării selective de deșeuri, de echipamente electrice și electronice și să se debaraseze responsabil de acestea, prin intermediul proiectului realizat în unitățile de învățământ”, se arată în comunicatul de presă trimis de reprezentanții asociației. „Patrula de reciclare” este un program educațional de protecție a mediului, centrat pe colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice  în unitățile de învățământ. La ediția 2012 – 2013 au participat 21.000 de copii și tineri și peste 720 de profesori coordonatori din tot atâtea unități de învățământ din țară. Ei au format „Patrule de reciclare” în grădinițe, școli și licee.

Comisarii de la Garda de Mediu marchează Ziua Mediului

    Astăzi, comisarii Gărzii de Mediu Vrancea vor derula mai multe acțiuni de informare, conștientizare și verificare a conformării la legislația de mediu. Acțiunile vor fi desfășurate în rezervații naturale și arii protejate din Vrancea, dar și la societățile comerciale care desfășoară activități economice în interiorul acestor zone. De asemenea, comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Petrică Nițu, va participa la festivitatea de premiere a concursului „Să cunoaștem importanța Zilei Mondiale a Mediului și să dovedim ecoatitudine în fiecare zi”.
    Acest concurs a fost organizat de SC Divori PREST SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, participând elevi din ciclul gimnazial din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?