Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Căsătoria îi face pe oameni mai fericiţi decât salariul mare sau religia


   Căsătoria îi face pe oameni mai fericiți decât un salariu mare, credințele religioase sau chiar copiii, conform unui studiu publicat de Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie, informează publicația The Daily Telegraph. Un sfert dintre oamenii din Anglia și din Å¢ara Galilor sunt singuri. În acest context, conform ONS, căsătoria este considerată de 20 de ori mai importantă pentru bunăstarea unei persoane decât salariul câștigat și de 13 ani mai importantă decât proprietatea unei locuințe. În plus, conform statisticilor, venirea pe lume a unui copil aproape că nu are niciun fel de impact asupra fericirii de zi cu zi a unei persoane, dar îi face pe părinți să se simtă mai „merituoși”. 
   Studiul realizat de ONS se bazează pe intervievarea a 165.000 de persoane care au fost rugate să-și acorde calificative în ceea ce privește nivelul de satisfacție al vieții, dacă viața lor merită trăită, cât de fericiți și respectiv cât de anxioși se simt. Astfel, pentru prima oară ONS a folosit aceste date adunate pentru a realiza un clasament al importanței diferiților factori pentru starea de fericire și bunăstare. Sănătatea și un loc de muncă reprezintă cei mai importanți doi factori din acest clasament, fiind urmați imediat de căsătorie sau de parteneriatul civil.
   Pe o scară de la 0 la 10 persoanele căsătorite sunt în medie cu 0,14 puncte mai fericite decât cele care trăiesc în concubinaj, cu 0,3 puncte mai fericite decât persoanele singure și cu 0,4 puncte mai fericite decât persoanele divorțate. Studiul a avut și unele concluzii ce pot fi considerate surprinzătoare. Astfel, persoanele cu studii superioare sunt în mod semnificativ mai anxioase decât cele care nu au studii superioare. La fel, se confirmă și faptul că banii nu aduc fericirea, cel puțin în Marea Britanie, unde cei 10% dintre britanici cu cele mai mari câștiguri financiare sunt și mult mai anxioși decât cei care câștigă mai puțin decât ei.
Acest studiu s-a desfășurat în perioada aprilie 2011 – martie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?