Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Budincă cu mere şi struguri


Ingrediente:
30 gr făină
3 dl lapte
20 gr cacao amară
20 gr zahăr
1 pahar cu boabe de struguri
1 măr
1 lămâie

Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu zahărul, apoi se ia de pe foc și se lasă 10 minute. Într-o altă oală se pune făina și cacao și se adaugă laptele călduț. Se amestecă bine cu o lingură de lemn și se pune la foc mic 10 minute, amestecând continuu. În timp ce fierbe, putem rade un pic de coajă de lămâie deasupra budincii. Se spală și se usucă fructele. Mărul se taie pe jumătate, se elimină semințele și cotorul. O jumătate o tăiem în cubulețe. Din cealaltă jumătate tăiem 2 felii și le stropim cu zeama de lămâie. Strugurii, după ce i-am spălat și uscat, îi adăugăm pe marginea vasului în care vom adăuga budinca. În mijloc se adaugă cubulețele de măr. Peste fructe se adaugă budinca. Completăm cu restul de fructe. Boabele de struguri le așezăm pe margine, iar în mijloc adăugăm feliile de măr stropite cu zeama de lămâie să nu se înnegrească. Se mai rade un pic de coajă de lămâie și se lasă la răcit 4-5 ore în frigider.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?