Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Diplome pentru absolvenţii Colegiului „Unirea”


   Elevii Colegiului Național „Unirea” din Focșani, promoția 2009 – 2013, au participat aseară la festivitatea de absolvire a liceului, ce a avut loc la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”. După intonarea imnului Gaudeamus Igitur, a urmat momentul acordării premiilor și distincțiilor. 
   Cel mai important titlu, respectiv cel de șefă de promoție, i-a fost acordat elevei Raluca Ciolcă, absolventă a clasei a XII-a F, care în cei patru ani de studiu a reușit să obțină premii importante la olimpiadele naționale, cel mai recent fiind locul III la Olimpiada de Engleză. Acest lucru i-a permis admiterea la o facultate de profil fără examen. Ordinul „Spiritul Unirist” i-a fost acordat bibliotecarei Cireșica Chiper, de Consiliul Profesoral al Colegiului, pentru devotament, ea ieșind la pensie în acest an.  
   De la festivități nu a lipsit primarul Decebal Bacinschi, care a asistat cu bucurie la spectacolul uniriștilor. La final de drum pentru încă o generație, directorul Cornel Noană, vădit copleșit de emoții, le-a vorbit de acum foștilor săi elevi despre visurile pe care le are cu privire la realizarea lor profesională, și nu numai. El le-a mulțumit colegilor de catedră pentru că fac parte din marea familie uniristă, contribuind la menținerea unei bune imagini a Colegiului „Unirea”, propulsându-l în topul unităților de învățământ nu doar din județ, ci din țară. „Nu am mulțumit niciodată public colegilor mei, că an de an promoțiile Colegiului fac cinste nu numai Colegiului, școlii din Vrancea, ci și țării, atât pe la universitățile din România pe unde merg cât și pe la cele din străinătate. Aproape 30 de elevi își vor continua studiile în afara țării, asta înseamnă cam 15% dintre voi. Sunt convins că vor pleca 30 în străinătate își vor continua studiile acolo și se vor căsători cu străini și se vor întoarce în țară. A fi profesor la «Unirea» este mai mult decât greu, pentru că voi, elevii de la «Unirea», sunteți altfel decât ai altora, mai inteligenți, mai implicați, mai conștiincioși, dar în același timp având așteptări pe măsură de la profesori”, a spus Noană. 
   Pentru ultima dată, diriginții au făcut prezența, apoi toți elevii au primit diplome, pentru că vreme de patru ani au dovedit că merită să fie numiți „uniriști”. Au fost premiați cei mai buni elevi din fiecare clasă a XII-a, la fiecare materie în parte. La final, uniriștii și-au strigat fericirea în Piața Unirii din Focșani.
Lista absolvenților premiați AICI si AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?