Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ultima zi pentru depunerea situaţiilor financiare la Finanţe


   Astăzi este ultima zi în care contabilii firmelor trebuie să depună Situațiile financiare anuale. Reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice au anunțat că au obligația depunerii situațiilor financiare societățile comerciale, societățile/co-mpaniile naționale, regiile autonome, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, „subunitățile fără personalitate juridică din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, cu excepția subunităților de societăți rezidente în state aparținând Spațiului Economic European, pentru exercițiul financiar 2012”
   Situațiile financiare anuale trebuie să fie însoțite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, și de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile. „Situațiile financiare anuale simplificate vor fi însoțite de raportul administratorilor la a cărui elaborare se aplică prevederile secțiunii 10 «Conținutul raportului administratorilor» din Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităților Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin OMFP nr. 3.055/2009, cu modificările și completările ulterioare”, precizează reprezentanții DGFP. 
   Situațiile financiare pot fi depuse în format hârtie și în format electronic sau numai în formă electro-nică pe portalul www.e-guvernare.ro, având atașată o semnătură electronică extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?