Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Concursul Euclid, organizat de Ziua Copilului


   Elevii de clasele II-VII, pasionați de matematică, vor putea participa  la cea de-a IX-a ediție a Concursului „Euclid”. Competiția se va desfășura în data de 1 iunie și marchează Ziua Internațională a Copilului. Concursul va fi găzduit și organizat de Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, cu sprijin financiar din partea Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Focșani, care au alocat suma de 9.600 lei pentru premierea elevilor și pentru buna desfășurare a competiției.
   În cadrul Concursului de Matematică „Euclid” vor participa aproximativ 350 de elevi și 60 de cadre didactice din Vrancea, dar și din județele învecinate. Cei mai buni dintre elevi vor fi răsplătiți la final cu diplome și premii în bani, valoarea totală a premiilor puse în joc fiind de 4.650 lei. Premiul I va fi de 200 lei, fiind acordate 6 astfel de premii, premiul II va avea o valoare de 150 de lei, fiind acordat unui număr de 12 copii, iar premiul III va avea o valoare nominală de 100 lei.
   Concursul”Euclid” și-a câștigat prestigiul de-a lungul celor opt ediții organizate până în prezent, în rândul competițiilor de gen. Scopul  concursului este de a stimula spiritul de competiție în rândul elevilor și de a le testa cunoștințele în dome-niul matematicii. Cea de-a IX-a ediție a Concursului de matematică „Euclid” se desfășoară cu aprobarea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?