Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Lecţie despre Holocaust la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”


   Elevii claselor a VIII-a, a X-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești au marcat, ieri, Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în cadrul unui workshop. Elevii au avut șansa să afle lucruri interesante, care au marcat istoria poporului evreu. Prin activitățile desfășurate, s-a dorit sensibilizarea tinerilor cu privire la problematica discriminării și la dezvoltarea unor valori și atitudini civice, precum acceptarea diversității etnice, respectul reciproc și empatia.
   Scopul derulării acestui workshop a fost acela de a le prezenta elevilor trecutul recent. „Urmărim ca elevii noștri să cunoască trecutul recent, adevărul istoric și să învețe astfel cum să se poziționeze în mod corect față de acesta. Temele puse în dezbatere fac referire la combaterea discrimnării, promovarea respectului și a înțelegerii reciproce, dar și la universalitatea umanismului. Din nefericire, intoleranța, ura rasială, xenofobia și antisemitismul se manifestă încă, în lume. De aceea, mai ales tânăra generație trebuie să fie educată în spiritul promovării toleranței și a bunei înțelegeri. Noi toți trebuie să cunoaștem trecutul, pentru ca acest eveniment tragic, Holocaustul, să nu se mai repete”, a spus profesorul documentarist Anamaria Zaharia, consilier educativ în cadrul Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești.
   De asemenea, elevilor le-a fost prezentat și un film documentar, intitulat „Black Sunday”, realizat de Mihnea Chelariu și de Casa de producție „Princess Media”, care reflectă evenimentele din timpul Pogromului de la Iași. Diseminarea workshopului va fi realizată prin expoziția comemorativă „Imaginile suferinței umane în timpul Holocaustului”.
   Activitatea de ieri a fost organizată la inițiativa și sub coordonarea profesoarei Sanda Burlacu și a profesorului documentarist Anamaria Zaharia.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?