Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

BIBLIOTECA sunt EU


   Biblioteca Județeană vă invită luni, 3 iunie, ora 17.30, în Piața Unirii din Focșani, unde sub moto-ul BIBLIOTECA sunt EU, va avea loc deschiderea cluburilor gratuite. Cele 5 cluburi gratuite organizate la Secția pentru copii și tineret sunt dedicate copiilor și adolescenților focșăneni și se vor desfășura sub formă de ateliere creative, lectură și cursuri interactive pentru copii și adolescenți,  împletite cu  bucuria de a învăța și a descoperi, dar și cu distracție, muzică și surprize.
    Piața Unirii din Focșani va fi locul unde copiii și adolescenții, părinții și bunicii, bibliotecarii și voluntarii bibliotecii se vor aduna pentru a da startul, în pași de dans, printr-un moment de flashmob, acestor activități educative și distractive, organizate de bibliotecă.
    În această vară  Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene din str. Nicolae Titulescu, nr. 12  îi  așteaptă pe cei interesați cu următoarele cluburi gratuite:
•    Clubul de Lectură „Taraba poveștilor”
   Pentru cei care iubesc lectura, discuțiile despre cărțile preferate și vor să-și facă noi prieteni personaje de poveste sau de viață, le oferim posibilitatea să se înscrie la clubul „Taraba poveștilor”. Vom fi împreună într-un spațiu relaxat, în care să citim, să dezbatem și să călătorim în lumea fascinantă a cărților bune dar și a perso-najelor preferate. De ce? Pentru că la biblioteca noastră vor putea învăța să iubească lecturile, să-și dezvolte gândirea, creativitatea, vocabularul și să învețe să-și exprime liber propriile trăiri și emoții.
•    Clubul „Povestașilor IT”
   Scriind propriile povești, copiii și adolescenții vor descoperi că acestea au viață. Le vor spune cu ajutorul metodologiei DigiTales, reușind să dea glas propriilor personaje, prin creativitate și imaginație, contribuind la schimbarea unor atitudini și comportamente. Astfel, vom scrie împreună povești, le putem desena și apoi fotografia, vom căuta muzica ce ne-o inspiră povestea și, la final, vom utiliza programul Windows Live Movie Maker pentru a realiza poveștile digitale. La sfârșitul atelierului vor fi invitați părinții, bunicii și frații pentru a viziona împreună creațiile copiilor.
•    Clubul „DecoArt”
   Pentru cei cărora le place să deseneze, să lucreze cu diferite materiale în domeniul handmade, am pregătit  Clubul „DecoArt”. Astfel, toată lumea va fi fericită: copiii își vor etala talentele, iar părinții le vor putea urmări operele expuse, nu doar acasă ci și la bibliotecă. Copiii, cu vârsta între 7 și 13 ani, pot învăța la „DecoArt” mai multe tehnici și noțiuni elementare de desen și creații handmade, iar imaginația lor se va dezvolta într-un mod creativ, desenul și pictura fiind o modalitate extraordinară de liberă exprimare iar copiii se vor simți niște adevărați artiști!
•    Clubul „Muzicanții din…bibliotecă”
   Cu toți am cântat sau cântăm în continuare, chiar dacă ni se spune că nu avem voce sau ureche muzicală. Cu toții știm că un copil care cântă este un copil fericit și sănătos. La Clubul de muzică al bibliotecii, cu toții vom cânta și mai mult! Åži mai bine! La bibliotecă, ei vor învăța să cânte în joacă – cu vocea, vor face exerciții vocale, își vor folosi imaginația, vor experimenta ritmul și își vor dezvolta auzul muzical. Vor învăța să se relaxeze prin muzică și vor face audiții din muzica lumii, cu povești și legende pe marginea lor, istorisiri despre cum se cântă și cum se trăiește acolo. Cu alte cuvinte, vor da frâu liber creativității și inspirației, începând – prin joc – să înțeleagă și să învețe cu adevărat muzica.
•    Club de Bune maniere online și offline
   De ce avem nevoie de bune maniere? Atât în viața de zi cu zi, cât și în interacțiunea online, bunele maniere sunt cheia supraviețuirii contactului cu cei din jur. Bunele maniere înseamnă să faci față cu umor, inteligență și respect interacțiunilor sociale. Pentru aceasta vom învăța împreună, în cadrul cursului de bune maniere în viața de zi cu zi dar și pe internet, un set de reguli care pornesc de la ideea că importanța cea mai mare o are nu modul în care ții furculița la masă, de exemplu, ci considerația pe care o arăți celorlalți însușindu-ți un comportament civilizat și elegant. Un copil sau un adolescent independent este unul care știe cum să se comporte, cum să se prezinte, cum să reacționeze fără a fi asistat în permanență de un adult. Așa a apărut ideea Clubului bunelor maniere. Aici, pe parcursul a 8 ateliere, copiii, adolescenții și, o dată cu ei și adulții, vor descoperi că „independent” poate fi sinonim cu „manierat”, „descurcăreț”, „ascultător”.

DIRECTOR,
dr. Teodora Fîntînaru,
Relații Publice
bibl. Olaru Maria-Cristina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?