Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bac-ul debutează astăzi, cu înscrierea candidaţilor


   Examenul de Bacalaureat debutează astăzi, cu înscrierile candidaților. Potrivit calendarului oficial stabilit de Ministerul Educației Naționale în vederea desfășurării acestui examen, candidații se vor putea înscrie la secretariatele unităților de învățământ unde încă învață sau pe care le-au absolvit până vineri 31 mai, inclusiv.
   Chiar dacă în urma susținerii simulărilor examenului de Bacalaureat rezultatele obținute de elevi nu au fost dintre cele mai bune, directorii unităților de învățământ speră că pregătirile intense făcute de profesori cu elevii vor da roade. „Pregătirile sunt mai intense, profesorii s-au implicat ca și anul trecut, poate chiar mai mult, și sperăm ca elevii să obțină rezultate mai bune decât cele obținute în anul anterior. Probabil că unii nu vor să se înscrie, iar alții vor opta pentru două materii, urmând ca în cealaltă sesiune să se pregătească pentru celelalte obiecte. Este și asta o strategie”, a precizat Remus Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani.
   În perioada 10-28 iunie, candidații vor fi evaluați la probele orale, iar din 1 până pe 5 iulie vor fi testați la probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afișate pe 12 iulie. Rezultatele înaintea contestațiilor vor fi făcute publice pe 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 16.00, urmând ca în perioada 9-11 iulie să fie soluționate. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
   Anul acesta, în cele nouă centre de examinare vor susține examenul de Bacalaureat 2.992 de absolvenți de clasa a XII-a. Elevii care nu vor reuși să promoveze examenul de Bacalaureat nici în sesiunea din toamnă, mai au timp să se pregătească încă un an, pentru a putea participa la sesiunea din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?