Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Vara asta


   Din toamnă când erau cu toții triști că vara a trecut, până în nopțile de iarnă (în afara momentelor în care își updatau  status-urile cu vești despre zăpadă) și până când a dat căldura iar, toată lumea a vrut să vină vara. Acum, aproape că a venit.
   Åži ce dacă? Åžtiu, vara e frumoasă pentru că avem vacanță, și mie îmi place. De obicei acțiunea poveștilor, filmelor și toate celelalte se întâmplă vara. Zilele sunt lungi și este totul verde.  Da, e grozav. Dar nu cred că merită să așteptăm tot anul pentru trei luni.
   Tocmai am spus că perioada în care natura e diafană, nu trebuie să te duci la școală, respectiv locul unde îți faci ceva ce aduce a datorie, și toată lumea pleacă în vacanță nu merită să fie așteptată. Teoretic e bizar, recunosc.  Însă fiecare moment are farmecul lui și oricât ar aduce asta a clișeu, este adevărat. Dacă te gândești mereu la lucruri cum ar fi „când o să ningă cu câini și pisici”,  n-ai cum să te mai bucuri și de prezent, respectiv nici de vară. Pun pariu că așa cum ai așteptat vara, așa vei aștepta și să mergi la mare apoi să cumperi nu știu ce.  Când ai să vezi că se topește asfaltul ai să spui că e prea cald, când n-o să fie nici emisiunile sau serialele la care te uitai fiindcă au intrat și ele în vacanță, ai să spui că te plictisești, și tot așa. Apoi ai să stai pe net râzând de tine că stai mereu pe net. Singura diferență în starea noastră de spirit vara este aceea că nu mai spunem „vreau să vină vara”.
   Åži la urma urmei, de ce vrem toți să vină? Probabil fiindcă există „toți” în propoziție. Uite cum funcționează: dacă vor și Gigi și Ionel, iar Lică se gândește mai bine, parcă ar vrea și el să vină vara. Numai că nici Gigi nici Ionel nu vor, dar au văzut la Sile. Åži nici n-a fost ideea lui Sile să vrea vară. În stil ăsta, dacă vedem un status cu o melodie despre cât de șmecher e să fie un anotimp anume, și încă unul și tot așa, facem și noi o postare cu subiectul ăsta. Într-un final ajungem să fim o adunătură de oameni care se miră până și de o ploaie, iar newsfeedul să arate ca un deșert cu negri micuți care se spală veseli în ploaie.
   Hai mai bine, în loc să așteptăm vara, să ne bucurăm de ea când o veni. Iar când stăm vara plictisiți în casă, merită să ne amintim că e vară și să facem ceva plăcut. Practic lumea nu e atașată de vară, e atașată de lucrurile pe care le poți face în perioada asta. Dacă stai și te plictisești, e ca și cum n-ar fi vară. Așa că hai să ne bucurăm și de iarnă, cât și de vară, fără să mai așteptăm altceva.

Cristina ILIESCU,
Colegiul Național Unirea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?