Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

ULTIMA ORA: Evazionişti căutaţi în Vrancea şi alte 14 judeţe  


   Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, calculat doar până în acestă faza a cercetărilor, este de peste 9.800.000 de Euro.

   În total, anchetatorii au efectuat în această dimineață 167 de percheziții, una dintre acestea, în Vrancea. Cercetările procurorilor D.I.I.C.O.T. vizează 118 persoane fizice și 39 persoane juridice,
    Potrivit anchetatorilor, membrii grupării intrau în contact direct cu administratori ai unor societăți comerciale care se arătau interesați în a-și diminua baza impozabilă, iar prin intermediul societăților comerciale pe care le dețineau sau le controlau membrii grupului, se efectuau vânzări fictive de bunuri către societățile comerciale „recrutate”, fiind emise facturi, de asemenea, fictive pentru marfa inexistentă în realitate, facturi pe care societățile beneficiare le introduceau în contabilitate. Pentru a da o aparență de legitimitate și legalitate tranzacțiilor comerciale efectuate, membrii grupării ofereau administratorilor societăților comerciale „recrutate” sume de bani, reprezentând contravaloarea mărfii „livrate” pentru ca aceștia să facă viramentele bancare către societățile emitente ale facturilor fiscale fictive.
   Ulterior, membrii grupului infracțional organizat retrăgeau sumele de bani respective, beneficiind din partea societăților comerciale evazioniste de un comision, reprezentat de o cotă parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?