Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Transportatorii de persoane trebuie să încheie un contract de închiriere cu Autogara


   Polițiștii locali au verificat aproape toate parcările rezidențiale de pe raza municipiului Focșani, pentru a vedea dacă sunt parcate mașini a căror greutate depășește 3,5 tone. Au fost găsite mai multe mașini parcate în locuri nepermise, iar proprietarii acestora au fost chemați la sediul instituției pentru a li se aduce la cunoștință ce amenzi riscă dacă nu respectă legea. Unii au înțeles, iar alții au primit avertismente. Verificările au fost efectuate ca urmare a unor materiale de presă apărute în cotidianul „Monitorul de Vrancea”, în care a fost ridicată problema parcărilor rezidențiale ocupate de mașinile mari, camioane, tiruri sau dube, care ocupă locurile de parcare, iar cei îndreptățiți    să-și lase mașinile în zonele respective nu mai pot face acest lucru, din cauza celor care nu vor să scoată bani din buzunare pentru a-și lăsa mașinile în parcările special amenajate pentru ei.
    Nelu Ioniță, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale ne-a spus că verificările nu au fost încheiate. „În perioada 15-19 mai a.c., polițiștii locali au verificat în proporție de 80% parcările rezidențiale din oraș. În urma acestor verificări au fost identificate 29 de autovehicule de transport marfă și persoane a căror greutate depășește 3,5 tone. Proprietarii acestora au fost înștiințați, iar o parte dintre ei au venit la sediul instituției noastre și au fost informați cu privire la faptul că în conformitate cu HCL 63/2002 nu au voie să parcheze autovehiculele a căror greutate depășește 3,5 tone, în alte locuri decât cele special amenajate. Spre exemplu, transportatorii de persoane trebuie să încheie un contract de închiriere cu Autogara și să lase mașinile acolo”, a spus Nelu Ioniță.
    În cazul în care autovehiculul este parcat la reședință, atunci proprietarul mașinii poate încheia un contract cu reprezentanții Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focșani. Oamenii apelează la tertipuri după cum ne-au spus polițiștii locali. Mulți dintre ei fac dovada că au un loc de parcare atunci când merg să se autorizeze la Autoritatea Rutieră Română (ARR), după care nu mai plătesc și evident contractul se anulează. Nelu Ioniță a adăugat că „dintre cele 29 de persoane identificate și înștiințate, 14 au venit la sediul Poliției Locale, și-au dat datele și li s-a pus în vedere să nu mai parcheze autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate. Alte două persoane au făcut dovada că aveau locuri de parcare închiriate de la Direcția de Dezvoltare, iar 13 au primit avertismente pentru că nu s-au prezentat la sediul nostru”.
    Cei care nu vor respecta indicațiile polițiștilor locali și vor continua să intre cu autovehiculele mai mari de 3,5 tone în parcările rezidențiale vor primi amenzi. În cazul persoanelor juridice, amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei, iar în cazul persoanelor fizice cuantumul amenzii este cuprins între 300 și 500 lei.
    Åžeful Serviciului de Ordine Publică ne-a spus că sunt și persoane care nu au știut de hotărârea Consiliului Local, iar acum au aflat despre ea pentru că au fost informați cu ocazia acestor verificări. Nelu Ioniță spune că verificările nu s-au încheiat, iar persoanele care au fost informate și nu țin cont de ce li s-a spus vor fi sancționate. El a adăugat că cea mai mare problemă este noaptea, pentru că cei cu mașini mari ocupă locurile altora. De asemenea, sunt și locatari care au mai multe mașini și, evident alți locatari rămân pe dinafară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?