Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Autobiografia lui Andrea Bocelli, “Muzica tăcerii”, lansată joi la Bucureşti


   Autobiografia lui Andrea Bocelli, „Muzica tăcerii”, va fi lansată joi la București, cu două zile înaintea concertului pe care tenorul italian îl va susține la complexul Romexpo din Capitală, informează Curtea Veche. Lansarea cărții va avea loc joi, începând cu ora 18.30, la Institutul Italian de Cultură. Romanul autobiografic „Muzica tăcerii” este o mărturie puternică a destinului tenorului, o poveste emoționantă despre muzică și iubire. În spațiul neașteptat al unei cărți, artistul toscan dăruiește o altă muzică, la fel de atrăgătoare – „muzica tăcerii”, vocea lumii lăuntrice a unui personaj a cărui sensibilitate face ca orice reflecție să fie captivantă, orice confidență să fie prețioasă.
    Cine este Amos? În spatele protagonistului acestui roman adevărat, al acestui jurnal intim scris la persoana a treia, transpare profilul biografic al autorului său. Îndărătul artistului de talie mondială, sunt dezvăluiți omul, ucenicia lui artistică și existențială, profunzimea valorilor sale. La fel ca Bocelli, Amos își cultivă talentul cu o autocritică intransigentă și nu își pierde darul umilinței nici măcar după ce vocea lui a devenit o legendă.
   În paginile acestui „portret al artistului la tinerețe”, redat într-o proză limpede ca formă și poetică în conținut, cântărețul parcurge încă o dată anii formării lui, într-un scenariu narativ care implică familia, prieteniile, cele dintâi iubiri și cele dintâi succese. Departe de tentațiile lăudăroșeniei, în paginile cărții palpită adevărul unei vieți destinate triumfurilor, dar, ca oricare alta, marcată și ea de linii de pornire false, de dubii, dureri mărunte și mari.
    Andrea Bocelli s-a născut în comuna Lajatico din provincia Pisa, pe 22 septembrie 1958. Licențiat în drept, el este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene muzicale ivite în ultimii ani. După ce, în anul 1994, a fost câștigătorul secțiunii „Propuneri noi” la Festivalul Sanremo, a ajuns în vârful clasamentelor internaționale și a vândut peste 70 de milioane de discuri. Ambasador al tradiției muzicale italiene, Bocelli a apărut în spectacole alături de cei mai proeminenți artiști ai muzicii contemporane, pe principalele scene din lume.
    Aceste spectacole, precum și faima adusă de o carieră discografică fără precedent, au făcut să-i fie dedicată o stea pe celebra Walk of Fame din Hollywood. Volumul va putea fi achiziționat din librării și de pe site-ul www.curteaveche.ro , la prețul de 35 lei, precum și de la complexul Romexpo, spațiul de desfășurare a concertului organizat de Project Events sâmbătă, unde cartea va avea 30% reducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?