Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Jean Reno va fi vedeta unui serial poliţist în… engleză


   La vară va începe la Paris turnarea unui serial polițist care-l va avea ca vedetă pe Jean Reno, a anunțat firma de producție franceză Lagardere Entertainment. Serialul va avea toate ingredientele pentru a fi vândut și în străinătate, chiar și în Statele Unite, adaugă producătorul.
   Serialele franceze, produse cu bugete mici, se vând foarte prost și nu prea sunt turnate în engleză, condiție sine qua non pentru ‘prevânzarea’ în străinătate, au explicat șefii grupului Lagardere cu ocazia MIPTV, marele târg internațional al audiovizualului care s-a deschis duminică la Cannes. ‘Erau necesari o mare vedetă franceză și internațională, un mare autor american specializat în filmul polițist și un distribuitor foarte agresiv în plan internațional’, a spus Takis Candilis, președinte al Lagardere Entertainment. Fiecare din cele opt episoade de 42 de minute va beneficia de un buget de circa 2 milioane de euro. Primul episod va avea în centru catedrala Notre-Dame, următorul, Turnul Eiffel și ultimul, Place Pigalle. Fiecare anchetă este strâns legată de istoria Parisului. Jean Reno, care se numără printre cei mai cunoscuți actori francezi în străinătate, arată că-l va interpreta pe Jo Le Grand, un polițist care reia legătura cu fiica lui. ‘Tot ce a ratat va ieși la iveală încet-încet’, spune actorul adăugând că-i plac serialele fiindcă permit spectatorului să vadă cum se construiește personajul de-a lungul episoadelor.
   Canadianul Rene Balcer (creator al serialelor ‘Law and Order’, ‘Star Trek: Next Generation’) este autorul conceptului serialului, va scrie două episoade din opt și va avea grijă de coerența ansamblului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?