Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Angajaţii Spitalelor Vidra şi Adjud nu şi-au primit salariile


   Angajații Spitalelor din Adjud și Vidra nu și-au primit salariile aferente lunii trecute. Deși acestea trebuiau achitate pe data de 15 mai, până în prezent nu au fost date. Directorul financiar-contabil al Spitalului Municipal Adjud, Liviu Voinea, spune că salariile nu au fost achitate din cauza faptului că, încă, nu a fost semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea. În schimb, angajații au primit bonurile de masă. „Nu am dat salariile pentru că nu avem bani. Sperăm ca până la finele săptămânii să le achităm. Totuși, am dat bonurile de masă angajaților, ca să nu le fie foarte greu. Pentru că nu am semnat contractul cu CAS, nu am putut onora drepturile salariale ale angajaților. Dacă semnam contractul ne condamnam la faliment, pentru că ei ne asigură doar 70% din suma minimă contractată, bani care nu ne ajung să achităm nici măcar salariile pe luna mai. Vom mai merge la negocieri”, spune Liviu Voinea. 
   Nici angajații Spitalului Vidra nu și-au primit salariile. Purtătorul de cuvânt al unității, medicul Ion Mânea, spune că motivul care a dus la această situație este neplata de către CAS Vrancea a serviciilor furnizate în luna aprilie. „Neplata serviciilor furnizate și prestate de către unitatea noastră în luna aprilie de către Casa de Asigurări de Sănătate a generat neplata salariilor angajaților. În momentul în care cei de la Casă ne vor vira banii pentru serviciile medicale în cont, angajații își vor primi salariile”, spune medicul Ion Mânea. Contactat de reporterii Monitorul de Vrancea, pentru a oferi un punct de vedere referitor la această situație, președintele CAS Vrancea, Mihai Copaci, nu a răspuns la telefon. 
   Salariații celorlalte trei spitale din județ și-au primit drepturile săptămâna trecută. Angajații Spitalului Județean de Urgență Focșani, singura unitate care a semnat contractul cu CAS Vrancea, au primit salariile vineri. Managerul Constantin Mîndrilă spune că, încă, nu a achitat dările către stat, dar acestea vor fi plătite până pe 25 mai. Dările către stat nu au fost achitate nici de reprezentanții Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, dar angajații și-au primit salariile pe 15 mai. Singura unitate care a achitat și salariile angajaților, dar și dările către stat este Spitalul Panciu. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?