Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Nouă „cuzişti“, parlamentari pentru trei zile


   Nouă elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” vor avea posibilitatea să experimenteze statutul de parlamentar în cadrul proiectului „Parlamentul Tinerilor”. În perioada 17-19 mai ei vor asista la o simulare a procesului decizional parlamentar, acțiune ce va avea loc la Parlamentul României. Scopul proiectului este creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la rolul și funcțiile Parlamentului, ale celorlalte instituții ale statului și stimularea implicării acestora în procesul decizional din România.
   La aceste simulări iau parte alături de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani, 85 de tineri în total, cu vârste cuprinse între 18-25 ani. Aceștia își vor da întâlnire la Parlamentul României și vor lucra într-un cadru organizat în vederea însușirii cunoștințelor și competențelor necesare creării unui spațiu de acțiune democrat. Tinerii participanți vor depune jurământul, vor prelua doctrina diverselor grupuri și se vor întâlni în cadrul comisiilor de specialitate, vor discuta propuneri legislative și raportul comisiilor de specialitate.
   Proiectul „Parlamentul Tinerilor” este derulat de Asociația „Pro Democrația” cu finanțare din partea Konrad-Adenauer-Stiftung România. Profesoara Gabriela Obodariu, cadru didactic la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, este coordonator local al acestui proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?