Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Krypton Unplugged îşi lansează primul album în noua componenţă


   Trupa Krypton Unplugged – Gabi „Guriță” Nicolau (voce), Eugen Mihăescu (chitară) și invitata lor Teodora Dragomirescu (violă) – se pregătește de lansarea primului album în această formulă restrânsă, dar și de plecarea în turneul „O parte din noi” prin trei țări – Belgia, Luxemburg, Franța -, în perioada 16 – 18 mai, unde vor promova cele 12 piese incluse pe album. „După aproape 20 ani, din nou împreună. Da, cu siguranță nu a fost întâmplătoare reîntâlnirea noastră. Trecând prin multe etape Krypton, am ajuns la ideea că aceea care a conturat cel mai bine stilul nostru și ne-a dat aripi a fost combinația cu ‘Guriță’, unul dintre cei mai buni soliști rock autohtoni. Aveam pregătit un proiect de reîntoarcere în zona rock-neo clasic, proiect intitulat EMG. După câteva luni bune, mi-a venit ideea să reînființăm Krypton-ul, mai ales că în repertoriul proiectului EMG existau piese scrise pe cele două albume de referință ale trupei – ‘Fără teamă’ și ‘Lanțurile’”, a declarat Eugen Mihăescu.
   Ideea reunirii fostei trupe l-a încântat și pe Gabi „Guriță” Nicolau, care a spus că, deși nu avea planuri să se reîntoarcă la „haina Krypton”, ideea de a cânta alături de foștii colegi l-a surprins și a acceptat proiectul foarte ușor. „Am avut sentimentul de reîntoarcere acasă, de parcă nici nu existaseră anii din afara muzicii. A fost de parcă timpul se oprise (pentru 18 ani) doar pentru a reporni ca și cum nimic nu se întâmplase”, a afirmat Gabi „Guriță” Nicolau.
   Eugen Mihăescu a precizat că noul proiect Krypton Unplugged a prins viață din nevoia de a încerca, doar cu o chitară, o voce și o violă (Teodora Dragomirescu), să readucă piesele trupei în sălile de concert, acolo unde Krypton Reunion din ‘n’ condiții nu poate participa”. Turneul ce va începe pe 16 mai vine atât din dorința membrilor trupei de a se întâlni și cu fanii din afara țării, cât și ca o „rampă de lansare”, existând în prezent discuții și pentru alte concerte în Spania, Italia și Marea Britanie, a mai spus Eugen Mihăescu. „Lansăm acest album, intitulat ‘O parte din noi’, pentru prima dată departe de casă, în diaspora noastră, cu gândul că, ascultându-ne muzica, vor redescoperi Krypton-ul vechi, dar și pe cel nou. Acest album este primul material acustic din ‘biblioteca’ Krypton și cel de-al zecelea album din patrimoniul nostru”, a mai declarat Eugen Mihăescu.
   Albumul poartă un nume sugestiv întrucât proiectul Krypton Unplugged reunește doar o parte din membrii legendarei trupe rock. ‘’O parte din noi’’ conține 12 piese și cuprinde cel mai recent single al trupei – ‘’Am uitat cum arăți’’, dar și hituri precum ‘’Am crezut în ochii tăi’’, „Cheamă-mă!” sau „Fără teamă”. „Piesa de rezistență a albumului o considerăm ‘Am uitat cum arăți’, care sperăm să o înlocuiască în popularitate pe ‘Am crezut în ochii tăi’, balada rock cea mai reușită, se pare, din toate timpurile Krypton”, a precizat Gabi „Guriță” Nicolau.
   După primele trei concerte pe care le vor susține în străinătate, membrii trupei se vor întoarce în București pentru lansarea albumului, pe 23 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?