Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tastatură care se poartă pe degete, creată de un producător britanic de softuri și articole informatice


Un producător britanic de softuri și articole informatice a conceput un obiect conectat care traduce gesturile degetelor în apăsări pe tastatură. Obiectul seamănă cu o rozetă de apărare a pumnului, însă cuprinde și degetul mare. Ca și modelul, servește la bătut, dar nu oameni, ci pe tastatura unui calculator, în lipsa acestuia, scriu scienceetavenir.fr, igen.fr și cnetfrance.fr. Numit Tap Strap și conceput de firma britanică de produse informatice Tap Systems, aparatul, fabricat dintr-un material flexibil, are încorporați captatori de mișcare ce analizează și recunosc mișcări ale degetelor. Altfel spus, exercitat pe o suprafață oarecare (masă, birou, un obiect de mobilier și chiar propriul corp), gestul de a apăsa pe tastele claviaturii permite trimiterea textului pe smartphone, tabletă sau calculator, Tap Strap conectându-se la terminalele cu conexiune Bluetooth.
Sistemul se declanșează printr-o triplă bătaie cu degetul mare, însă utilizatorul trebuie să învețe în mod real aparatul ce mișcări ale degetelor corespund apăsărilor pe anumite taste sau comenzi (o aplicație pentru iOS este consacrată acestei faze de pregătire). Fiecărei apăsări îi corespunde un caracter sau o comandă. Producătorul a pus la punct un soft mnemonic, TapGenius, care permite cunoașterea și folosirea aparatului într-o oră. Tehnologia se adaptează tuturor limbilor.
Adevărata dificultate constă însă în utilizarea dispozitivului, Tap Strap urmând să pună la încercare memoria utilizatorilor. Trebuie știute pe de rost toate gesturile stabilite. Cum alfabetul conține 26 de litere, este necesar să se memoreze 26 de gesturi (fără caracterele speciale și semnele de punctuație). Destinată în prezent doar unor utilizatori din regiunea San Francisco, acest accesoriu urmează să fie comercializat până la sfârșitul anului 2016 cu prețul de 119 dolari (circa 106 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?