Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Gospodărie din Tercheşti, în flăcări


     O familie din satul Terchești, comuna Popești, a rămas fără bunuri după ce casa i-a luat foc. Incendiul a izbucnit luni după-amiază, la proprietatea Åžtefanei S.. În afară de acoperișul casei, au mai ars o bucătărie, o cramă, un fânar, un grajd și un adăpost de animale. Din primele verificări efectuate de pompieri, după ce au stins incendiul, s-a stabilit că focul ar fi pornit de la scântei provenite de la un coș de fum deteriorat, care mai apoi au căzut pe materiale combustibile. 
 „În data de 13 mai a.c., un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Focșani a acționat, în colaborare cu reprezentanții serviciului voluntar pentru situații de urgență din localitate, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la proprietatea numitei Åžtefana S., din satul Terchești, comuna Popești. La sosirea la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la mai multe anexe gospodărești, pe o suprafață totală de 150 metri pătrați. În urma acestuia au ars acoperișul casei de locuit, confecționat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de 20 metri pătrați, o bucătărie și o cramă confecționate din lemn cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, un adăpost de animale și un fânar construite din lemn și învelite cu azbociment, pe o suprafață de 30 metri pătrați, și un grajd construit pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați din lemn și învelit cu azbociment. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, cel mai probabil, jar sau scântei provenite de la un coș de fum deteriorat și căzute pe materiale combustibile au dus la producerea acestui eveniment”, spune locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU. 
 Tot luni, paramedicii SMURD au intervenit pe raza mai multor comune pentru a acorda primul ajutor unor persoane cu probleme de sănătate. În total, 12 oameni au avut nevoie de ajutorul paramedicilor. Unii aveau probleme cu inima sau nu mai puteau respira, alții au cerut ajutor pentru că suferiseră diferite traumatisme. 
        După ce le-au acordat bolnavilor primul ajutor, paramedicii i-au dus la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din Focșani, Panciu, Adjud și Vidra. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?