Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Pietoni şi şoferi, amendaţi de poliţiştii de la Rutieră


   Peste 150 de pietoni au primit amenzi, în mai puțin de o săptămână, pentru că au traversat strada prin locuri nepermise. În același timp, câteva zeci de șoferi grăbiți, care nu au oprit în dreptul zebrelor pentru ca pietonii angajați în traversare să poată trece, au rămas fără permise. Acțiunea pe această linie a început pe 7 mai și se va încheia pe 21 mai. Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere Vrancea, ne-a precizat că de pe 7 mai și până ieri, au fost sancționați 166 de pietoni care au traversat prin locuri nepermise, iar 43 de șoferi au rămas fără permise de conducere pentru că nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumurilor. 
   Åžeful Poliției Rutiere ne-a spus că de la începutul anului și până pe 7 mai, atunci când a fost declanșată acțiunea, la nivelul județului, pietonii au fost implicați în 15 accidente grave. 5 dintre acestea s-au produs ca urmare a neacordării de prioritate de trecere de către conducătorii de autovehicule. În urma celor cinci accidente, tot atâtea persoane au fost rănite grav. Alte 10 accidente grave s-au produs din cauza pietonilor care s-au angajat în traversarea drumurilor prin locuri nepermise și fără să se asigure. Doi oameni au murit și alți 8 au fost răniți grav.   
La nivelul întregii țări, în primele 3 luni ale anului, pietonii au fost implicați în 509 accidente de circulație. 306 accidente, soldate cu 52 de morți și 259 răniți grav, s-au produs ca urmare a traversării neregulamentare, iar 203 accidente grave, soldate cu 18 morți și 192 răniți grav, s-au produs din cauza șoferilor grăbiți, care nu au frânat la trecerile de pietoni.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?