Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

EXCLUSIVITATE: Poliţistă cercetată de procurori pentru neglijenţă în serviciu


   O polițistă de la Postul de Poliție Chiojdeni, detașată la Secția de Poliție Rurală Dumitrești, este cercetată de procurori pentru neglijență în serviciu. Este vorba de subofițerul Valeria Popescu, aceeași polițistă care în 2010 a plonjat cu mașina de serviciu în albia râului Râmnic. Ea nu a vrut să comenteze acuzațiile care i se aduc. 
   O polițistă din cadrul Postului de Poliție Chiojdeni, care în prezent este detașată la Secția de Poliție Rurală Dumitrești, este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru neglijență în serviciu. Cercetarea a fost declanșată ca urmare a faptului că au fost constatate nereguli în ceea ce privește soluționarea unor dosare. Potrivit unor surse oficiale din rândul anchetatorilor, ar fi vorba de două dosare cu probleme. Unul dintre acestea apărea ca fiind soluționat în condică, deși în realitate nu era, dosarul fiind „uitat” de polițistă în fișet. Cel de-al doilea dosar ar fi dispărut. Surse din rândul anchetatorilor ne-au spus că pentru a remedia situația și pentru a acoperi neregula, ar fi fost făcute modificări în condică, astfel încât să pară că dosarul a fost predat la Parchet. De toate aceste nereguli este bănuită polițista Valeria Popescu.  
   Neregulile au ieșit la iveală, iar dosarul care a dispărut ca prin magie a fost reconstituit și soluționat, potrivit reprezentanților IPJ Vrancea. Între timp, soluție s-a dat și în dosarul „uitat” în fișet, care apărea ca soluționat în condică. Deocamdată nu se știe dacă modificările în condică au fost făcute cu sau fără intenție, de o singură persoană sau de mai multe, acest lucru urmând a fi stabilit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care fac cercetări. În urma anchetei, se va stabili dacă polițista are vreo vină sau nu. 
Polițista nu comentează acuzațiile 
   Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, ne-a confirmat că acest caz este în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Potrivit acestuia, după ce procurorii vor soluționa cauza, va fi continuată cercetarea disciplinară declanșată împotriva Valeriei Popescu, cercetare care a fost oprită pe durata derulării anchetei de către procurori. „Parchetul s-a sesizat în legătură cu faptul că un dosar nu a fost soluționat, iar într-un alt caz s-a întârziat soluționarea dosarului, iar în condică apărea ca fiind soluționat. Nu pot oferi alte informații pentru că nu facem noi ancheta. Noi am dispus o cercetare disciplinară în acest caz, care pentru moment a fost întreruptă, urmând a fi reluată după ce procurorii se vor pronunța. De asemenea, au fost făcute și verificări legate de comportamentul ei. Cazul este în cercetare, urmând ca procurorii să stabilească despre ce este vorba. Deocamdată nu ne putem pronunța cu privire la vinovăția agentului de poliție”, a spus comisarul șef Ionel Popescu. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea nu au oferit nicio informație referitoare la acest caz, dar nici nu au infirmat că s-ar face astfel de cercetări. 
   Reporterii „Monitorul de Vrancea” au contactat-o și pe polițista Valeria Popescu. Aceasta nu a dorit să ofere detalii cu privire la cercetare și nici să spună dacă se face vinovată de ceva sau nu. Ea ne-a sugerat să luăm legătura cu ofițerul de presă al IPJ Vrancea. „Nu pot eu să comentez această situație și nici nu știu ce știți dumneavoastră. Luați legătura cu Biroul de presă și luați de bun ce vă vor spune ei. Pentru detalii discutați cu ei”, ne-a spus Valeria Popescu. 
   În anul 2010, aceeași polițistă  a ajuns cu mașina de serviciu în albia râului Râmnic, din cauza neatenției. În timp ce se deplasa cu un autoturism de poliție Dacia Logan pe DN 2 N, pe un pod polițista a pierdut controlul direcției de mers și a plonjat cu mașina în albia râului Râmnic, de la o înălțime de aproximativ șase metri. Polițista, care atunci avea 22 de ani, a scăpat ca prin urechile acului cu răni ușoare. 

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?