Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Sistem de canalizare în valoare de un milion de euro la Cîrligele


   Autoritățile locale din comuna Cîrligele au semnat contractul de finanțare la proiectul privind construirea unui sistem de canalizare în comună. Valoarea investiției este de un milion de euro. Proiectul va fi finanțat prin Programul care vizează protecția resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare, derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Proiectul câștigat de autoritățile locale din Cîrligele a fost selectat alături de alte 247 de proiecte care vor primi finanțare prin acest program. Asta în condițiile în care pe această componentă au fost depuse aproximativ o mie de proiecte la nivel național.
    Acesta este al doilea proiect de mare anvergură pe care Primăria Cîrligele îl câștigă și care va fi pus în aplicare. „După ce vom realiza și acest proiect putem spune că localitatea Cîrligele este o comună cu adevărat europeană, deoarece până în prezent am reușit să mo-dernizăm aproape toată infrastructura locală”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu. 
    Primăria Cîrligele a finalizat un proiect integrat cu finanțare europeană care cuprinde asfaltarea și reabilitarea drumurilor comunale, construirea unei grădinițe, a unui centru After school și dotarea Căminului cultural din comună cu logistica necesară pentru derularea activităților. Deși conform contractului, termenul de execuție a lucrărilor este august 2013, acestea au fost terminate cu un an mai devreme, lucrările fiind realizate sută la sută.
    În cadrul acestui proiect au fost asfaltați 14 kilometri de drumuri comunale, a fost construită o grădiniță în satul Bonțești, a fost construit un pod de beton peste pârâul Mera și au fost realizați 18 kilometri de șanțuri betonate pentru colectarea apelor pluviale, care vor preveni inundațiile și vor fi evitate situațiile în care ar fi putut fi ruptă platforma drumurilor locale.  „Singura soluție de dezvoltare a comunităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru mo-dernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană”, a spus Åžtefan Moscu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?